Treball la corrosión del carácer de sennet

Páginas: 11 (2526 palabras) Publicado: 26 de abril de 2010
Esquema sobre la vida personal i laboral dels personatges del llibre
En aquest apartat, es detallen tant les vides personals com les laborals, dels diferents personatges que apareixen en el llibre d’estudi, “_La corrosión del caràcter_” de R. Sennet.
Enrico i Flavia
Enrico es un home que l’escriptor Sennet había entrevistat fa molts anys quan estava escrivint el llibre “_The HiddenInjuries of Class”_, basat en la classe obrera americana.
Vida laboral: Enrico portava 20 anys fent de porter, netejant lavabos i edificis d’oficines, mentre que la seva dona, Flavia, treballava en un centre de neteja en sec fent tasques de planxadora. Gràcies a la protecció dels sindicats en aquella època, sabien quan podrien jubilar-se i quants diners rebrien aleshores.
Vida personal: Enrico iFlavia havien estat 15 anys estalviant diners per a poder-se comprar una casa en un barri residencial als afores de Boston, amb la intenció d’abandonar el barri italià on sempre havien viscut per donar-los als seus dos fills un futur millor. Fet això, van continuar estalviant per poder pagar l’educació universitària dels seus dos fills. Tant Enrico com Flavia, tornaven tots els diumenges al seuantic barri.
Rico i Jeannette
Rico es fill d’Enrico, coincideix en un llarg vol de Nova York a Viena amb Sennett després de 15 anys d’haver-se vist per última vegada, quan Sennett havia perdut el contacte amb l’Enrico, el pare de Rico.
Vida laboral: Rico havia estudiat Enginyeria Elèctrica en una universitat local i, després, havia anat a una escola d’Empresarials de Nova York, on coneix laque acabaria sent la seva esposa, Jeannette, que arriba a dirigir un important equip de comptables. Rico comença treballant d’assessor tecnològic en una empresa de capital risc de la Costa Oest, a Silicon Valley. Després es trasllada a un parc d’oficines de Missouri, on acaba sent acomiadat en una retallada de plantilla. Més endavant, retorna a la Costa Oest, a un barri residencial a les aforesde Nova York, on crea una petita consultoria pròpia, donant feina a 3 joves enginyers.
Vida personal: Rico i Jeannette es coneixen a l’escola d’empresarials de Nova York on estudiaven, i es casen. Des de que acaba la carrera, Rico es canvia de casa 4 vegades en 14 anys. Primer vivien a la Costa Oest, per després mudar-se a Chicago. Un cop a Chicago, han de mudar-se per afavorir la carreralaboral de la Jeannette i es muden a Missouri. Allà es on tenen els seus fills. En el moment que Rico és acomiadat, decideixen tornar de nou a la Costa Oest.
Grup de forners
Com en el cas d’Enrico, Sennett torna a visitar un grup de forners de Boston que havia entrevistat feia molts anys, per al seu llibre “_The Hidden Injuries of Class”_.
Vida laboral: Al principi, el grup de forners erenmajoritàriament grecs que treballaven per a empresaris italians. Aleshores, el forn era un bullici de forners, preparant el diferents tipus de pans que venien. Era un ofici molt sacrificat, degut a les cremades amb el forn, a la força necessària per amassar el pa i l’horari nocturn en el qual es treballava. En el moment que Sennett torna de nou on estava el forn, però, aquell antic forn haviaesdevingut una cadena gegant del ram de l’alimentació, on produïen en massa amb maquinaria molt complexa. Ja no només hi treballàvem homes, també hi havia dones. Existia una complexa xarxa d’horaris, a temps parcial per a totes les dones i per algun dels homes, ja no es treballava de nit, i havia descendit molt el sindicat.
Vida personal: El grup de forners grecoamericans, tot i estar molt centrats enles seves respectives famílies, rarament els podien veure durant la setmana, degut bàsicament al treball nocturn que feien. Aquests forners necessitaven col·laborar entre ells per a coordinar les diferents tasques. El llocs de feina passaven de pares a fills a través del sindicat local, que també estructurava els salaris, els beneficis i les pensions. Per a comentar la vida personal actual,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Corrosion Del Caracter
  • La Corrosión Del Carácter. Richard Sennet
  • Crítica a sennet capítulos 3 y 4 corrosion
  • La Corrosión Del Carácter (Sennet)
  • Sennet la corrosión del caracter
  • La corrosión del caracter, richard sennet
  • La Corrosión Del Caracter-Richard Sennet
  • Resumen. la corrosion del caracter. richard sennet.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS