Treball La Màgia 1 2

Páginas: 27 (6566 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
1. Introducció.
1.1 Objecte d’ estudi.
1.2 Motivació de l’elecció de la temàtica.
1.3 Justificació metodologia.
1.4 Formulació de d’hipòtesi.
1.5 Estructura del treball
1. Marc Teòric.
1.1 Definició.
1.2 El pas de la màgia a la religió
1.3 Màgia natural i no natural.
1.4 La màgia blanca i negre.
1.5 La màgia des de la perspectiva històrica.
2. La màgia i l’il·lusionin-me, com a eines permillorar l’educació i la cultura científica de la societat.

3. Tres exemples de l’ influència de la Màgia en l’art .
3.1. Literatura. L’ Odissea.
3.2. Música
3.3. Pintura. Las brujas de Goya

4. Els personatges màgics de la història.
4.1 Escapisme. Harry Houdini
4.2 Manipulació: Fred Kaps.
4.3 Magia d´escena: Richard Ross.
4.4 Cartomagia: Arturo de Ascanio.
4.5 Mentalisme: Ted Annemann.
4.6Sacerdots.
4.7 Bruixots

5. La màgia actual i les noves tecnologies.
6. Proposta educativa
7. Conclusions.
8. Bibliògrafa































1. Introducció.
1.1 Objecte d’ estudi.
Sempre m’he quedat amb la boca oberta al veure sortir un conill d’una xistera, al treure una moneda d’una orella, o amb l’ agilitat d´ unes mans remenant de manera inexplicable unes cartes.
La màgia per mi , ésuna barreja perfecte entre la creativitat, l’ agilitat, el talent, la il·lusió ,les matemàtiques, les emocions i l’ espectacle. Uns components que fan que màgia es converteixi en un fenomen molt especial.
Desgraciadament , actualment les seves utilitats són molt poc valorades , no hi ha masses publicacions on parlin dels seus beneficis,i té sovint un estigma equivocat de falsedat i engany .Personalment penso que es un camp d’ investigació per explorar, a nivell educatiu,la màgia pot aportar aprenentatges molt interessants a les aules i a nivell de salut , moltes avantatges per malalties relacionades amb l’ agilitat, la memòria i els psicosomatismes.
Amb aquest treball de recerca pretenem demostrar l’ importància de la màgia ,la seva evolució e influencia al llarg de la històriahistòria i finalitzar amb una proposta d’intervenció educativa convinant màgia i matemàtiques.
L’ assignatura de matemàtiques ha estat considerada sovint complicada i de vegades acompanyada del desànim i el desinterès com comproven nombrosos estudis com per exemple del de Graham (1987) o Botanero (2011) on comenten que es freqüent que els alumnes trobin les matemàtiques poc comprensibles ,difícils, avorrides i abstractes, això provoca desmotivació i en conseqüència deixen de escoltar al professor i descuiden l’ estudi de l’ assignatura .Per resoldre aquest problema permanentment els pedagogs i els docents busquen noves metodologies per l’ aprenentatge de les matemàtiques. Nosaltres des de la humilitat volem aportar un gra de sorra proposant una intervenció educativa al final deltreball per facilitar una mica més la comprensió de l’ assignatura a través de la màgia.
Per acabar, considero molt oportunes les reflexions d’ Alegria (2012, p146).
“Les matemàtiques i la màgia han estat relacionades durant molt de temps. Mags i matemàtics es senten atrets i motivats per el sentit de sorpresa que representen les curiositats del món. Els mags intenten mostrar aquestes curiositats, encanvi els matemàtics intenten explicar-les. La ciència de la il·lusió versus la il·lusió de la ciència”

1.2. Motivacions d’elecció de la temàtica
L’elecció de la temàtica del treball de recerca és una decisió molt important, ja que es tracta d’una feina on invertirem moltes hores i esforç. Quan vaig pensar en quin tema podia tractar, vaig tenir molt clar que havia de ser una temàtica quem’agradés molt.
La primera vegada que vaig tenir contacte amb la màgia va ser gràcies a un regal de reis del meu avi quan jo tenia només 7 anys. Descobrir aquella caixa plena de cartes, daus, cordes i una vareta màgica va ser tota una sorpresa i a partir de aquí vaig començar a interessar-me en aquest món tan especial.
Després vingueren els programes de televisió al canal Discovery Max on mags famosos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1, 2, 3 Magia
  • TREBALL SUPORT 2
  • TEMA 2 PATOLOGIA DEL TREBALL
  • Treball 2 avaluacio
  • Estructura De La Magia 2
  • treball arqueologia 1 Questionari
  • Treball Sociales Bruixes 1
  • treball modul 1 monitors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS