Treball lectura "El Poder del Yo"

Páginas: 3 (746 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2014
-1101090-755650yoEL PODER

COMENTARI DE LA LECTURA
Guillem Ruiz Brichs grup 1B
curs 2013-2014
FORMACIÓ CORPORAL
Raimon ÀvilaM o s h e
F e l d e n k a r i s
DEL

C A P Í T O L8
EL ORIGEN DE LA MALA POSTURA
En primer lloc, cal discernir entre el què és una mala postura i una bona postura. Per fer-ho, Moshe Feldenkrais ens introdueix el concepte d’esquema corporal o unaconfiguració de les parts del cos, com ell ho anomena.
Per tant, crec que per ser conscients d’una mala postura corporal abans de patir-ne les desagradables conseqüències (dolors, contractures,lesions diverses...) fa falta ser hàbil en la utilització dels mecanismes per a projectar pautes d’acció i tenir, en definitiva, una configuració corporal sensible conscient que ens permeti un domini fàcilde la coordinació dels músculs. No es tracta simplement d’estar d’una forma en particular o assentar-se bé/malament. Cal tenir consciència i controlar les diverses parts del cos per separat i enconjunt. En altres paraules; cal escoltar/sentir el cos. El seu pes, les seves formes, els centre de gravetat o hara...
M. Feldenkrais creu que una bona postura/acció vol dir poder fer servir tota lapotència que un posseeix sense produir moviments i tensions parasitàries. Mentre que una mala postura és el complement físic (altra forma d’anomenar moviment o tensió parasitària) exteriormentobservable de un conflicte interior.
Segons la lectura, he pogut extreure que els principals motius de la mala postura/acció són les emocions (motius que he classificat de tensió emocional) i els mètodespersonals d’aprenentatge (o de tensió metòdica)
Pel que fa al primer motiu, crec que és cert que la mala postura sol manifestar la meva tensió emocional i psicològica. També crec però, que el motiupsicològic no sempre té el seu origen en el meu interior si no que sol estar provocat o condicionat per l’entorn i la meva postura envers aquest. És habitual doncs, parlar d’ambients tensos, desconeguts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball De Lectura
  • Treball Lectura Tirant Lo Blanc
  • El Poder De La Lectura
  • Treball de lectura La meitat de l'ànima
  • Treball de lectura “el pou darrere la porta”
  • ALOMA
  • Lectura 8 Límites al poder del Estado
  • Informe de Lectura: El quinto poder

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS