treball macro 13

Páginas: 3 (657 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2015
MACROECONOMIA


La balança de pagaments a Espanya


El registre de les transaccions internacionals entre Espanya i la resta del món configura la balança de pagaments que publica el Banc d’Espanya.L’ordenació comptable segueix la metodologia del Fons Monetari Internacional. La informació se subministra mensualment i per trimestres. El document de referencia es l’informe anual, que apareix sotael nom Balanza de pagos y posición de inversión internacional de España.

La relació entre comte corrent i balança comercial és objecte d’anàlisis especifiques per la rellevància que els seuscomponents tenen en el comerç exterior.
La balança comercial fa referencia concretament a importacions i exportacions, i la balança per compte corrent inclou aquest tràfic conjuntament amb el relatiu aserveis, rendes i transferències corrents. L’anàlisi dels saldos relatius és un referent important per orientar la política comercial i el pes específic del país en el concert mundial.

La taxa de coberturave donada pel quocient entre exportacions i importacions i indica el valor de les importacions del país que poden finançar-se segons el valor de les exportacions. Quan el quocient és superior a 1,expressa que el valor de les exportacions cobreix el de les importacions. En sentit contrari, el calor de les vendes a l’exterior no cobreix el calor de les compres i, consegüentment, es registradèficit comercial.

El grau d’obertura fa referencia a ala importància del país en la participació en el comerç mundial en relació amb el nivell de d’activitat. El grau d’obertura es calcula pel quociententre la suma d’importacions i exportacions i el PIB.








La regla de les 3D

La diversificació és la conducta adequada per minimitzar el risc d’acord amb criteris acadèmics i professionals. En elmón actual, tanmateix, han succeït darrerament fenòmens com l’increment de la cultura financera de la gent i també la persistència de conjuntures relativament llargues amb taxes d’interès baixes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • TREBALL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS