TReball Marqueting

Páginas: 5 (1018 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2014
Prova d'avaluació contínua 4
“¿Què passa amb WhatsApp?”
Preguntes
1) Considerant el procés d'adopció i difusió de la innovació que va suposar WhatsApp en el seu moment, explica les 5 característiques del producte que van fer possible el ràpid procés d'adopció per part dels consumidors. Quina creus que ha estat la més rellevant?.
Les 5 característiques del producte són:

Avantatge relatiu:enviar i rebre missatges gratuïts, evidentment amb una connexió a Internet, tot i que inicialment era gratuïta aquesta aplicació durant un any més un any prorrogable amb les plataformes Android, Google, etc, Iphone i Blackberry ja pagaven l’aplicació d’un bon principi, ara passa a ser de pagament a un cost insignificant de 0,79 euros. Al ser pràcticament gratis, de poc cost, tothom s’ha descarregatl’aplicació. És fàcil d’usar ja que segueix el sistema dels anteriors i ja no tant usats missatges de text.
Evidentment és instantani i es rep al moment, tot i que hi ha companys que diuen que et poden “controlar” amb l’hora, avui en dia amb l’Iphone ja es pot desactivar això. Adjunto un vídeo que parla d’això “doble check”
http://www.youtube.com/watch?v=BESpF2tSm4U

Compatibilitat: degut ala situació del mercat actual amb les noves tecnologies, Whatsapp està molt adaptat, ja que tothom vol estar comunicat al moment amb tothom i Whatsapp cobreix aquestes necessitats. Cada cert temps van aplicant millores. Un exemple: els grups inicials eren de 10 persones i ara ja són de 30.

Complexitat: és de fàcil ús, similar als SMS, des del més petit al més gran, sap fer-lo anar, fins i tot elmeu pare que té 70 anys l’usa.

Divisibilitat: el producte és indivisible. Ha estat gratuït durant 2 anys (1+1) en segons quin tipus d’usuaris, els altres ja han pagat l’aplicació des de l’inici. Al poder provar-lo sense cost i pel baix cost que té a continuació molts opten per comprar-lo.

Possibilitat de comunicació: el fet de poder estar comunicat amb qualsevol usuari del món és moltimportant i això ho ha aconseguit WhatsApp. Hi ha més de 10 milions d’usuaris arreu del món.

Les 2 característiques més rellevants per mi són:
- L’avantatge relatiu ja que fins aleshores no hi havia cap aplicació com aquesta, bé, sí que n’hi havia, google talk i skype, però amb tots dos s’havia de tenir un compte d’usuari obert, amb Whatsapp només fa falta un número de telèfon i tenir internet almòbil.
- Possibilitat de comunicació: el fet de poder comunicar-te amb qualsevol usuari del món a través d’una aplicació.

2) Quina és l'estratègia de preus utilitzada per WhatsApp? Quines possibles avantatges i inconvenients té l'aplicació d'aquesta estratègia?
La conclusió que més o meny s’ha arribat i també és la que jo penso, és que es tracta d’una estratègia de preus de penetració dins unnou producte. Inicialment es tracta de vendre el producte a baix cost o gratuït per tal de més endavant posar-lo més car o mantenir el preu.
En el cas de Whatsapp, inicialment en l’excepció de Iphone, el temps de prova era d’un any, prorrogable un any més. Un cop ha passat aquest temps, el preu de renovació és de molt baix cost.
Els avantatges són que l’usuari l’adapta ràpidament, és adir, hi hauna ràpida penetració dins el mercat i un cop ho té implantat, fins i tot alguns ja s’ha convertit en necessitat, és quan s’ha de pagar. Inicialment hi ha una competència nul·la, no hi ha competidors, és a dir que pot fer i desfer a la seva manera i evidentment crea l’efecte dependència quan ja qui ho té com a necessitat (jo mateixa).
Els desavantatges són que hi ha qui rebutja pagar aquestamínima quantitat i al crear una mala imatge, evidentment no tothom creu el mateix, se’n van a la competència que ha sortit durant aquest temps d’implantació, com ara el LINE.
Per experiència tinc totes dues aplicacions (tinc Iphone i no em va importar gens pagar al quota inicial pel fet que en 5 minuts d’us ja el tenia amortitzat) i realment la qualitat de LINE deixa molt que desitjar.
3)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball De Recerca Sobre Marqueting
  • Márqueting
  • Marqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting
  • marqueting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS