TREBALL MONOGR FIC DARWIN

Páginas: 22 (5323 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2015
TREBALL MONOGRÀFIC:
EL VIATGE DE DARWIN


Nom: Christian

Cognoms: Bernal de la Torre

Curs: 4ºEso A

Data: 15/02/15

Professor/a: Vicent Mulet
-1-
ÍNDEX
Portada__________________________________________ 1
Índex_____________________________________________2
Introducció_______________________________________3
El viatge a bordo del Beagle_________________________4
Ruta delBeagle___________________________________4
Etapa 1______________________ _ 4-5
Etapa 2________________________ 5
Etapa 3______________________ 5-6
Etapa 4_____________________ 6-7-8
Etapa 5_______________________ 8-9
Etapa 6________________________ 9
Etapa 7_____________________ 10-11
Etapa 8________________________ 11
Etapa 9_________________________12
Etapa 10_____________________ 12-13
Etapa11________________________ 13
Etapa 12________________________ 14
Etapa 13______________________14-15
Etapa 14_________________________14
Quan va sorgir la teoria de l’evolució?________________15
Per que Darwin no li va contar res a Firttoy?__________16
Bibliografia______________________________________16




-2-
Charles Darwin (1809-1882)
Autor, en col·laboració amb Alfred Russel Wallace, de la teoria de laselecció natural. Era net de Erasmus Darwin, notable escriptor científic i fill del Dr. Rober Warning Darwin. Va pedrer a s’ha mare, filla del famos ceramista Josiah Wedgewood, quan sols tenia 8 anys. Va estudiar en Edinburgo i, en els anys 1827 a 1831, en el Christ College de Cambridge. En 1831 va embarcar com a naturalista en la expedició científica a bordo del Beagle. Va tardar casi 20 anysen acabar ‘’El origen de les especies per selecció natural’’, que es va posar a la venta en 1859. Va constituir una verdadera revolució científica. Contradir les sagrades escriptures el va valer nombroses critiques per par del clero i de la majoria de biòlegs de l’època, que defendien que les espècies eren grups fixos i estem ordenats per Deu. Les seves altres investigacions entre les que figuravenla formació de arrecifes de coral, van quedar eclipsats davant de les seves aportacions a les idees evolucionistes.
El viatge a bordo del Beagle (1832-1836)
En 1831 Darwin, va ser nombrat naturalista a bordo del bergantin Beagle nen un viatge que va durar cinc anys per ambos costats de Sud-américa, Galapagos, Tahití, Nova Zelanda, Australia, Tasmania, isla de Keeling, Mauricio, Brasil i lesAzores. Va obtindre el lloc gracies a les gestions del seu professor de botànica en Cambridge, el reverendo John Stevens Henslow, qui li havia fet vore la importància de les observacions científiques detallades, minucioses e ininterrompudes.
‘’Li he senyalat que eres la persona més indicada de moltes poden estar dispostes a acceptar tal cosa. No li ho he dit per que et considere un naturalistaconsumat, si no per el fet de que estigues perfectament capacitat per a recollir, observar i anotar tot el que valga la pena en el camp de la Història Natural. No tingues dubtes ni temors sobre la teua capacitat, pues t’assegure que, en la meua opinió, eres la persona que estan buscant’’ (Henslow, Carta a Darwin).
El HMS Beagle va eixir de Plymouth al càrrec del capità FitzRoy el 27 de desembre de1831. Una forta tempesta els va obligar a regresar i refugiar-se en el mateix port. La missió consistia en completar l’estudi de les costes de Patagònia i la Terra del Foc que el capità King havia inciat entre 1826 i 1830. Deuria cartografiar les costes de Chile, Perú i algunes isles del pacífic i portar a terme una seria de observacions cronomètriques . El 19 d’agost de 1836 va partir cap a l’Estdes de Brasil.
-3-
Desprès de fer escala en Cabo Verde i les Azones, el Beagle va arribar a les costes d’Anglaterra el 2 d’octubre de 1836.

RUTA DEL BAGLE



Etapa 1
27 de desembre de 1831
Cap a les Illes Canàries al oest del Marroc. Plymouth, costa sur-oest d’Anglaterra. Bloquejat desde fa més d’un n mes per el mal temps, ix finalment del port: es tracta del HMS Beagle.
En eixe moment,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Hiperbola Trabajo Monogr fico
  • Monogr Ficos La Lluvia
  • TRABAJO MONOGR FICO
  • PLAN DE INVESTIGACION MONOGR FICA
  • monogr fico Inteligencia ejecutiva
  • IMPORTANCIA DEL TEMA MONOGR FICO
  • Trabajo Monogr Fico Puente CARRETERO
  • Ensayo Monogr Fico ECONOMIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS