Treball Percy Jackson

Páginas: 9 (2151 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2012
PERCY JACKSON I EL LLADRE DEL LLAMP

*Quins són els tres déus més poderosos segons la mitologia grega, què representen i quins poders tenen cadascun?

Els tres déus més poderosos són: Zeus,Posidó i Ares

Zeus: és el déu suprem de l'Olimp. Els seus atributs són el llamp, l'àliga, el toro, i el roure. Se'l sol representar o bé dempeus amb el llamp a la mà dreta alçada, o bé assegut enposat majestàtic. Era el déu del cel i del tro.

Posidó:Era el déu dels oceans,els mars i les tempestes. Malgrat ser el rei dels mars mai es trasdallava en vaixell, solia moure's amb una quàdriga impulsada per dofins. Els seus atributs són el cavall i el trident.

Ares:és el déu de la guerra. Els romans el van identificar amb Mart i el seu atribut era un casc que el feia imvisible.

*Elprotagonista es diu Percy, té el mateix nom que un heroi grec.Explica qui era i què va fer.

Perseu va ser un heroi que va fundar Micenes. És conegut per haver matat a Medusa i haver alliberat Andròmeda amb qui es va casar.

*Digues quins éssers mitològics apareixen i quines característiques tenen.

CÈRBER:era un gos de tres caps i el guardià de les portes de l'Hades (l'infern). La sevatasca era impedir la sortida als morts i l'entrada als vius.

LA FURIA: eren personificacions femenines. Castigaven aquells que intentaven alterar l'ordre establert .Els seus cabells estaven cenyits amb serps, els seus ulls ploraven sang, i la seva aparença era espantosa. A vegades eren representades amb ales de rat-penat o ocell, o amb el cos d'un gos.

EL SÀTIR: eren uns èssers que tenian eltors d' home, les potes de cabra i tenien banyes.

EL CENTAURE: vivien als boscos i a les muntanyes i eren unes criatures meitat home, meitat cavall.

MEDUSA:era un monstre femení. La mirada de la qual convertia la gent en pedra. En la versió més coneguda del mite, Medusa era originalment una bonica dona humana. Posidó es va enamorar d'ella, i la va seduir.

IDRA:era com un drac amb noucaps que treia foc per la boca. Dels nou caps que tenia el del mig era immortal i si se li tallava un dels caps en sortien dos en el seu lloc.

MINOTAURE:era un monstre que tenia el cos d'home i el cap de toro.

*Qui era Quiró? Per què et sembla que és el professor de Percy Jackson?

Quiró era un centaure. Sembla el professor d'en percy perquè es el que li

*Busca informació sobre Medusa,qui era i què va fer per acabar tenin aquest aspecta.

Medusa era un monstre femení la mirada del qual convertia la gent en pedra. Algunes referències clàssiques la descriuen com una de les tres germanes Gòrgones –Medusa, Esteno i Euríale–, i ella era l'única mortal.

En la versió més coneguda del mite, Medusa era originalment una bonica dona humana. Posidó es va enamorar d'ella, i la vaseduir o violar en un temple dedicat a Atena. Posidó i Atena eren rivals des que van competir pel patronatge d'Atenes.
Atena, després de descobrir la profanació que havia sofert el seu temple, va castigar Medusa transformant-la en la mateixa forma que les seves germanes Gòrgones. Els seus cabells es van convertir en serps i la seva mirada tenia el poder de petrificar qualsevol criatura viva. Segonsalgunes versions, va ser Afrodita qui, gelosa de la seva cabellera, la va canviar per serps.

*Hi ha molts pocs personatges que han entrat al món dels morts i n'han sortit vius. Busca qui són i per què hi han anat.
Els pergonatges que han entrat al món dels morts i han sortit vius són: Hèrcules que va anar a buscar a cèber. Cèrber era l'enorme gos de tres caps que custodiava l'entrada al reialmedels morts. Van encarregar a Hèrcules que capturés el gos. Hèrcules va viatjar fins al més enllà i va demanar a Hades, rei de l'ultratomba, que li deixés emportar-se el gos. Hades li va donar permís per fer-ho si aconseguia dominar-lo sense fer servir armes. Després d'una llarga baralla, Hèrcules va aconseguir dominar el gos i se'l va emportar. En acabat, però, el va tornar al seu lloc....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • percy y jackson
  • PERCY JACKSON
  • Percy Jackson
  • Percy Jackson
  • percy jackson
  • percy jackson
  • Percy Jackson
  • Ensayo De Percy Jackson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS