treball pis d'estudiants

Páginas: 5 (1127 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013






1- Breu ressenya biogràfica. (Petit esquema biogràfica de l’autor).
Rafael Vallbona Sallent nascut a Barcelona, al 1960 és periodista, escriptor i guionista de ràdio i televisió . Els seus primers reculls poètics tracten d’alguns mites de la modernitat. Ha aplegat alguns dels seus articles a “Riure a Barcelona” (1990) i fou cap de cultura del diari  “El Observador” . Entre elsguions difosos per ràdio, cal destacar “Beatles si us plau”(1986), “Qui és, qui era?”(1986-1987), “Elvis per sempre”(1988) i “Lletrasset”(1989). Dels guions emesos per Televisió Espanyola, destaquen “Especial Núria Feliu”(1989) i “Puçastoc”(1989-1990). És autor d'una trentena de llibres, va apostar per la narrativa i va guanyar el premi de novel·la eròtica La piga, el premi Columna Jove, el depoesia Comas i Maduell, el premi Amat-Piniella de novel·la històrica i el Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil. Col·labora amb els diaris “El Mundo” i “El Punt” i és professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

2- Tema i subtemes. (Explica argument).
Els temes i subtemes d’aquest llibre són la cultura, la societat, el companyerisme, una mica l’amor i lamoral.
Tracta d’una coya d’estudiants de primer any de carrera universitaria que anaven a Barcelona a trobar un pis de lloguer per viure, mentre ells anaven a la universitat. En Joan va ser un noi criat a un poble que al principi no s’adaptava però amb el pas del temps aconsegueix acostumar-se a la ciutat. En Manel era un noi que li agrada la festa y conflictiu amb males influencies ,que liagradava l’Elisenda que a la vegada també li agradava a en Carles, i no es portava bé amb ell. En Carles era un noi amb problemes, i era un fatxenda, tenia conflictes amb altres personatges al llarg de la historia. L’Elisenda era una noia molt bona i que treia bones notes, estudiava dret , no volia sortir amb ningú ni tenir cap relació amorosa. Al final de la historia van aprobar tots excepte enCarles,que va suspendre una pero que al final va recuperar, i van ser bons amics.
3- Descripció dels personatges (Retrat físic i psicològic). Relació entre els personatges. Quines actituds i aptituds davant els problemes o els fets?
Joan: Era un noi que provenia del poble Alentorn i va estudiar Ciències de la Informació. Els seus pares eran granjers, d’una granja de polls. Era una mica tradicionalalhora de vestir-se i li faltava acostumar-se. Vestia ropa de poblerin i portava un bigotet ridícul. Tenia bona relació amb la resta de companys , i el seu millor amic a Barcelona va ser en Manel.
Manel:Era un noi conflictiu i mandrós. Li agradava molt la música i fascinava mlt la festa. Es portava bé amb quasi tots però amb el Carles es barallaven per conseguir l’amor de l’Elisenda,al final delllibre van fer les paus.
Carles: Era un “snob” i un fatxenda. Tenia els cabells castanys i amb rinxols, té els ulls entre grisos blauencs. No tenia bona relació amb els seus companys i la resta del personatges, pero amb el que pitjor s’emportava era amb en Manel, ja que li interesava la misma noia ,l’Elisenda, Pero no va ser correspongut.
Elisenda: Era una noia amb aires hippy però però era bonaestudiant i molt bona companya. Tenia els cabells llargs i vestia roba hippy. És molt amiga de tosos i mantenia una bona relació amb els seus. No volia mantenir cap relació amb ningú per això va rebutjar a en Carles i en Manel.
Ignasi: Era amic d'en Manel. Sembla un bon noi i tamé li agrada força la marxa com a en Manel i sortir amb els amics a passetjar.
Rosa: Pertanyia al grup d'amics delManel, tot el grup sortia de bars i es trobaven per prendre unes cerveses i donar toms.
Jordi: Era amic del Manel. Va ajudar al Manel i la seva colla a sortir-se’n d'uns conflictes, va muntar un estratagema per fer escampar els brètols i així van aconseguir ser els herois de la facultat.
Teresa: Era la millor amiga d'en Joan, que ajudava a en Joan quan estava en la ciutat. Li va ajudar a progressar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • TREBALL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS