Treball Plató

Páginas: 20 (4990 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2015
TREBALL DE FILOSOFIA- PLATÓ
Llibre II
Proposta de Sòcrates: considerar la justícia de primer en l’estat i en els assumptes més importants.
1. Què li demana que escruti Glaucó a Sòcrates?
Glaucó demana a Sòcrates que intenti investigar a fons el que és injust i el que és just. En un principi, Sòcrates creia que la justícia era superior a la injustícia, però a mida que va raonant, s’acaba adonantque tampoc sap com defensar-la.
D’aquesta manera, Glaucó i els altres, li demanaven que intenti defensar-la com pogui, i així, intentés investigar tant la justícia com la injustícia.
Sòcrates arriba a la conclusió de que la justícia és cosa d’un home en particular i que per saber què és, ha de arribar a fer alguna cosa per aconseguir-ho. D’aquesta manera intenta investigar el mateix problema,però en una dimensió molt més àmplia, és a dir, la ciutat.
2. Què decideix Sòcrates investigar primer i què després?
Com que l’objectiu que té Sòcrates és esbrinar què és la injustícia i què la justícia, aquestes qüestions el porten a investigar la justícia que existeix en tots els homes i, després, a la justícia que hi ha les ciutats.

La fundació de les ciutats: les professions més necessàries.3. Què et sembla que vol dir “veure sorgir la ciutat de paraula”?
L’expressió: “veure sorgir la ciutat de paraula” es refereix a intentar “crear” una ciutat a partir de la imaginació, és a dir, a partir de la pròpia raó.
4. Quin és l’origen de la ciutat?
L’origen de la ciutat es remunta a la impossibilitat dels individus a l’hora de ser autosuficients, és a dir, a ser autàrquic. Com que cadaindividu té diverses necessitats i per satisfer-les necessiten a altres individus, s’acaba creant un lloc habitable, on hi van a parar una colla d’individus, i el que acaba sent una societat. D’aquesta manera, els individus que hi conviuen poden ajudar-se a satisfer totes aquestes necessitats i de la seva convivència se n’acaba anomenant ciutat.
5. Quines són les dues primeres necessitats de laciutat?
La seva primera necessitat és la provisió de queviures, que els proporciona la possibilitat de continuar existint i vivint i la seva segona necessitat és l’habitatge, seguit de el vestit i altres coses semblants.
6. Com s’organitzarà la feina?
Cadascú es dedicarà integrament a una sola tasca, és a dir, segons la seva naturalesa, cadascú es dedicarà a una feina diferent.
7. Compareu la teoriade Plató sobre l’origen de l’organització social amb la teoria d’Aristòtil o Hobbes.
Aristòtil, un autor hilemorfic, empíric i realista polític, considerava l’home com un animal social que desenvolupa les seves finalitats en el si d’una comunitat i, el qual el seu objectiu és aconseguir la felicitat.
D’aquesta manera, l’origen de la seva teoria sobre l’organització social sorgeix, igual quePlató, de la teoria de la sociabilitat natural, és a dir, les necessitats que té l’home per poder sobreviure que depenen d’altres individus.
Aristòtil va plantejar una forma de govern basada en la democràcia moderada i amb una organització social constituïda per esclaus, metecs i ciutadans.

Necessitat de mercaders i d’obrers.
Creixença de la ciutat.
8. Com qualifica aquesta ciutat Glaucó? Hivoldries viure tu en una ciutat així de simple però saludable? La majoria creus que pensa com Glaucó?
Glaucó qualifica aquesta ciutat com la ciutat de porcs. Sòcrates defensa un model de societat i ciutat senzilla, però saludable la qual s’alimentaria de sal, olives, formatges, figues, pèsols i faves, és a dir, aliments del camp. En la qual qualsevol ésser humà no hi voldria viure, perquè tot i quealguns estiguin d’acord amb que els aliments de camp són molt saludables, penso que les nostres primeres necessitats impliquen noves necessitats, per tant, com que l’ésser humà no en té mai prou, la ciutat arriba a un punt que esdevé a ser opulenta.
9. Com qualifica Sòcrates tanmateix des d’un punt de vist ”mèdic”?
La qualifica com una ciutat sana, ja que pensa que si es limiten a veure com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS