Treball Pràctic De Filosofia Del Dret Sobre Joseph Raz

Páginas: 25 (6155 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
1. BIOGRAFIA DE L’AUTOR
Joseph Raz va néixer a Palestina (Israel) l’any 1939. Raz és un filòsof del dret, l'ètica i la política, i en l’actualitat exerceix de professor de filosofia del dret en l'Institut Balliol d'Oxford. El professor Raz també ensenya en l'Escola de Dret de Columbia. És un dels filòsofs del dret actualment actius més influents i un ferm defensor del positivisme jurídic. Moltsalumnes de Raz s'han convertit en importants filòsofs de dret i professors d'aquesta assignatura.
Raz va estudiar dret en la Universitat Hebrea de Jerusalem i va obtenir el grau de Magíster en Dret en 1963. Va conèixer Herbert Hart en una conferència a Israel. Hart diu que en aquesta conferència, Raz li va indicar errades en el seu raonament que ell mateix havia passat per alt. Hart el vaconvèncer d'anar a la Universitat d'Oxford per obtenir el seu grau de doctor.
Joseph va estudiar també a l'Institut Balliol d'Oxford on va ser anomenat Doctor en Filosofia (PhD) en 1967 pel camí més curt possible, ometent el procés habitual d'obtenir primer el batxillerat, després el mestratge i finalment el doctorat.
Va ser a més a més anomenat persona grata al I. Balliol. La presència de Raz en aquestlloc l’ha fet un punt d'atracció per als juristes.
Com bon aficionat d'Herbert Hart, Raz ha contribuït a la continuació de les idees més transcendentals del Iuspositivisme, després de la mort d'aquest. Entre aquestes contribucions, trobem la publicació de la segona edició d' El concepte de dret (The Concept of Law), amb una secció addicional que incorpora les respostes d'Hart al fer-ne qüestiód'altres filòsofs. La seva obra més recent s'ocupa menys de la filosofia del dret i més de la filosofia política i el raonament pràctic.
En filosofia política, Raz ha proposat la idea d'un Liberalisme perfecte. La seva teoria defensa el pluralisme de valors i regles ètiques i la idea que diversos valors són incommensurables.

El 1987 va ser elegit membre de l'Acadèmia Britànica. Ha estatinvestit doctor honoris causa per la Universitat Catòlica de Brussel•les, el 1993, i pel Kings College de Londres, l’any 2009. El 2005 va rebre el Premi Internacional de “Héctor Fix-Zamudio” d’Investigacions Jurídiques de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, i el 2009 el Premi Vicepresidència de la Societat de Dret de la University College Dublin.

En els últims anys Raz ha dedicat el seu temps aresoldre petits enigmes relacionats amb la reputació de la filosofia del dret, en el raonament pràctic, l'ètica i la filosofia política.
2. OBRES PRINCIPALS
• L'autoritat de la llei (1979)
• El concepte d'un sistema legal
• (2na edició de l'obra de Hart "El concepte de Dret" i "Post Scriptum") (1980)
• La moral de la llibertat (1986)
• Raonament pràctic i Normes (2na edició d'una altre obrade Hart)(1990)
• Ètica en el Domini Públic (1995)
• Raonament atractiu (1999)
• Valors, Respecte i Unió (2001)
• La pràctica dels valors (2003)
La moral de la llibertat va guanyar el Premi W.J.M. Mackenzie Book de l'Associació d'Estudis Polítics del Regne Unit i els Premis Eliane i David Spitz Book de la conferència per l'Estudi de la Teoria Política de Nova York.3. IDEES PRINCIPALS DE L’AUTOR I DE LA CORRENT A LA QUAL PERTANY
El positivisme jurídic o legal, també conegut com iuspositivisme, és un corrent de la filosofia del dret la principal tesi del qual és la separació entre moral i dret, que suposa un rebuig a tota relació conceptual vinculant entre ambdós. El iuspositivisme entén que dret i moral són conceptes distints no identificables. Atès queel Dret existeix amb independència de la seua correspondència o no amb una o altra concepció moral: una norma jurídica no té condicionada la seua existència a la seua moralitat; en tot cas, pot aquesta afectar la seua eficàcia o legitimitat, però això és una qüestió distinta. El Dret pot ser just i injust, encara que allò desitjable siga el primer. El positivisme jurídic va arribar al seu major...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joseph Raz
  • Joseph raz
  • Treball de dret mercantil, etiquetatge
  • Mercat de treball i el dret laboral
  • practica dret del treball i la seguretat social
  • Practica 5 dret mercantil
  • Treball pspice sobre conmutació
  • Ensayo sobre "Joseph de Maistre"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS