Treball Recerca

Páginas: 8 (1763 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
ÍNDEX

1 Orígens de les armes de foc
2 Evolució de les armes de foc
3 Sistemes de fabricació
4 Classificació
5 Funcionament
6 Maneig
7 Armes modernes
8 Bibliografia

El arma de fuego es un dispositivo destinado a propulsar uno o múltiples proyectiles por medio de presión de gases con el fin de tiro a distancia. Este término se aplica únicamente a los dispositivos que despiden gas aalta presión tras una reacción química de combustión dentro del mismo dispositivo; de este modo se suele excluir como armas de fuego a los dispositivos que propulsan proyectiles por medio de aire o CO2 almacenadas a presión por otros medios, los cuales en cambio se tienden a clasificar como arma neumática, aunque en algunos países como Alemania, Canadá y Japón se los clasifica como armas de fuego.1.Orígens de les armes de foc

Origen de les armes de focEl Misteri del "Foc Grec"Tot va començar intentant descobrir el secret del misteriós "foc grec".Les investigacions de l'erudit Howard L. Blackmore (1965), fan suposar que es coneixien a la Xina des del segle XI les barreges pirotècniques de salnitre, sofre i carbó, on van ser emprades com explosius d'escassa potència. Segons cròniquesdels segles XII i XIII relaten que aquestes barreges explosives es van utilitzar per a la impulsió en armes rudimentàries de bambú, per al llançament de certs projectils.
El coneixement tecnològic de la pólvora i la seva aplicació pràctica com explosiu o propulsor, possiblement va arribar a Europa a finals del segle XII o principis del XIII mitjançant la intervenció dels científics àrabs.
el "focgrec", la misteriosa i devastadora barreja que va fer queBizanci contingués durant segles les pretensions expansives àrabsAixò és conjectura lògica, però també ho és la teoria que alguns erudits, per exemple C. Zenghelis en "Li Feu Grégois et les armes à feu des Byzantins", Byzantion, tom VII, Brussel . les, 1932; advoquen per un desenvolupament científic paral · lel en diferents llocs amb laintenció de descobrir el secret del misteriós "foc grec", la misteriosa i devastadora barreja que va fer que Bizanci contingués durant segles les pretensions expansives àrabs.
L'origen d'aquesta misteriosa mixtura està encriptat o amagat en les obres d'Alberto Magne, Rogerio Bacon i Marc Greco (segle XIII). "Incipit liber ignium, a Marc Graeco desriptus, cujus virtus et efficacia ad comburendoshostes, també in marí quam in terra, plurimum efficax reperitur, quòrum primus hic est" (Comença el llibre del foc, descrit per Marco Greco, virtut i eficàcia per aniquilar als enemics, tant a la mar com a la terra, es revela molt útil i és el primer de tots tracten sobre aquest tema).
Aquest manuscrit és del segle XIII, segle al qual es remunten les fórmules de les mescles amb base de salnitre,segurament portades per algun hàbil i il · lustrat espia de l'època.En avançar cap al segle XIV trobem cròniques sobre la utilització de les mescles explosives com artifici bèl · lic.
Els models més antics d'armes de foc es troben en dos manuscrits de Walter de Milimete (1326), capellà d'Eduardo III d'Anglaterra: "De secretisme secretorum" d'Aristòtil, on es troba un canó en forma de gerra col ·locada sobre un suport de fusta amb quatre potes; "De Nobilitatibus, Sapientiis et Prudentiis Regun", el canó té la mateixa forma i té una fletxa a l'interior, més petit que l'anterior i col · locat sobre un cavallet. En ambdues il · lustracions 1 previngut soldat s'aproxima al fogó un tros d'esca o metxa lligada a l'extrem d'un pal llarg.D'aquests manuscrits obtenim diverses conclusions importants:1. La fosa de llautó i bronze amb la forma de gerra, i l'oïda (orifici que comunica l'exterior del vas amb la recambra per l'encesa de la càrrega) trepat i abocinado per contenir l'esquer (fogó).
Forja de ferro per produir cintones que donaran forma a un tub de ferro que, taponat un dels extrems on es disposa el fogó i tot el conjunt es munta sobre una cureña o suport segons ho requereixi la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • TREBALL DE RECERCA
  • treball de recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS