treball rubi

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2015
Exposició “Dr. Guardiet”

Al Museu de Rubí ens van explicar com va ser la vida del Dr. Gurdiet, fundador del museu al 1924.



Va nèixer a Vic i es va fer mossén. El van destinar a molts llocs delVallès i va estar sis anys a Sabadell (1909). Quan van cremar esglésies, ell va impedir que entressin fent-se cap de comissió i anys després va atribuir l'éxit a l'alcalde, Miquel de Solè i RamonPicant.

Al 1916 es va trobar amb que ja hi havia 6000 habitants, eren agrícoles y tenein indústries des de feia 50 anys. Es va trobar amb sindicalistes i hostils a la religió, tot i així, ell era amable irespectuós amb tothom. Al 1923 va ser la dictadura de Miguel Primo de Rivera. El 15/10/1928 Milans de Bosch li escriu una carta al bisbe de Barcelona.
En la II Repúblical'ajuntament prohibix que estoquessin les campanades de l'església i el Dr. Guardiet va buscra una altra forma de que la gent sapiguès què es celebrava i va decidir posar una il·luminació i segons de quin color fos, es celebravauna cosa.

Quan van aprovar els enterraments laics, se li va concedir enterrar a cristians si el difunt previament ho havia firmat, ell, la seva família... El Dr. Guardiet va fer jurar al vicari queell faria les oracions quan ell morís, el vicari li va fer jurar el mateix al Dr. Guardiet i van fer un jurament mutu. El vicari es va assabentar de la seva mort casualment. Va cumplir amb la sevapromesa i va dir que va ser el moment més feliç de la seva vida.
El Dr. Guardiet es va poder relacionar amb joves a l'església. Va crear associacions de sardanes, escoles de fotografia, va fundar elteatre al 1928, els pesebres, Escoles Montserrat... Rambé va fer oficis per a les dones que els preocupava què fer després de l'escola. Va fer viatges a Montserrat, a la S. Familía, els Pirineus, Núria,Canigó, a Lourdes (França) i a Roma (Itàlia).

El Sr. Ratés era un rubinenc amb idees oposades al Dr. Guardiet, diu que sabia que s'havien proposat matar-lo i va anar a la casa rectoral per oferir-li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el rubi
  • Soy rubia
  • rubi
  • rubi
  • rubi
  • El rubi
  • Rubio
  • El Rubi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS