Treball Rugbi Esport

Páginas: 9 (2183 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015
1. Historia del rugbi
El rugby va ser iniciat per William Webb Ellis, un alumne de l’escola de Rugby, situat al comtat de Warckwickshire, un comtat d’ Anglaterra. L’esport es va basar amb les regles de l’antic futbol i consistia en avançar cap a camp contrari amb la pilota sota el braç, però en aquest cas ovalada.
Tot i que es diu que William Webb Ellis va iniciar per primera vegada el rugbi,aquest esport té uns antecedents que es troben segles enrere, ja que moltes cultures com maies, asiàtiques, romans,etc ja practicaven un esport en que consistia fer passar una pilota per una obertura utilitzat qualsevol part del cos. Però l’antecedent més proper al rugbi el trobem a l’edat mitjana, quan a França, Itàlia i Gran Bretanya es disputaven competicions de futbol de carnaval un esport queera molt violent i no hi havia cap mena de reglament.
A partir del 1840 l’esport es va començar a popularitzar i expandir-se pel Regne Unit, ja que un membre de la Rugby School el va introduir a Cambridge i de allí va anar expandint-se per terres britàniques. El rugbi va entrar l’any 1872 va entrar a França i a partir dels anys 70 del segle XIX es va anar expandint pel continent americà i perOceania ja que en aquest territori el Regne Unit tenia un gran nombre de colònies.
L’any 1843 es va formar el primer equip anomenat “Guy’s Hospital Rugby Club” que estava situat a Londres. L’any 1871 es va disputar el primer partit internacional que va enfrontar Anglaterra i el Regne Unit.
Les primeres regles del futbol de carnaval van ser escrites per tres alumnes del col·legi de rugby que es deienWilliam Delafield Arnold, W.W Shirley i Fredrich Hutchins . Hi havia 37 regles i d’aquelles encara es mantenen algunes com les porteries en forma de lletra H, la conversió, l’ús de les mans per duu la pilota, la regla del fora de joc, etc. Però altres col·legis com el de Eton o Cambridge es van oposar a aquestes regles i van decidir redactar-ne unes no tan físiques i fer-ne unes que proposessinmés l’ús de l’habilitat. A causa d’això el rugbi es va dividir en dos i cadascú dels practicants jugava amb una dels dos tipus de regles. Al cap d’uns anys es va decidir unificar les dues regles i el football i el rugby es van separar i cadascú va adoptar les seves pròpies regles. El rugby es va convertir amb un esport amb més joc net i força i el futbol en un esport de joc més deslleial però de méshabilitat.
Finalment al principi el rugbi era jugat per 20 jugadors fins que l’any 1877 es va reduir a 15 jugadors. També hi ha altres modalitats del rugbi en que juguen un nombre menys de jugadors que en el rugbi clàssic, hi ha el rugbi a 13 (juguen 13 jugadors) i el rugbi a 7 (juguen 7 jugadors) cal destacar que aquesta modalitat serà olímpica a Rio 2016. En aquestes modalitats la mida del campes la mateixa.
El rugbi fins fa poc era un esport amateur i ara nomes es professional en alguns certs llocs com pot ser a França, Regne Unit, Australia, Nova Zelanda i Sud-àfrica que són considerades les grans potències del rugbi mundial.
2. Principals events internacionals
El rugbi com quasi tots els esports practicats al món té una sèrie d’ events coneguts per la major part d’aficionats alrugbi i al món de l’esport. Aquests tres events més conegut són el Torneig 6 Nacions, la Copa del Món de Rugbi i la Heineken Cup.
Torneig 6 Nacions: és un torneig que enfronta a les principals seleccions europees que són Anglaterra, Escòcia, Irlanda (inclou Irlanda del Nord), Gal·les, França i Itàlia (la selecció que s’ha unit més tard en aquest torneig. Aquest torneig es disputa des de l’any 1883 quedurant la primera edició i fins l’any 1910 enfrontava a les quatre seleccions britàniques. Fins l’any 2000 aquest torneig rebia el nom de 5 Nacions fins que l’any 2000 es va incorporar l’equip italià al torneig. Aquest torneig el guanya l’equip que més punts té després d’haver disputat tots els partits (Triomf absolut), però té una certa de trofeus simbòlics com el Grand Slam, La Triple Corona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitat General Rugbi TREBALL De SINTESI
  • Rugbi
  • esport
  • rugbi
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS