Treball Sistemes 2

Páginas: 21 (5098 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2015
















núm. 12 setembre 2011







Present i futur de
la Renda Mínima d´Inserció




























En conveni amb:



1. Què és l’RMI?

La Renda Mínima d'Inserció (RMI) és una prestació assistencial de tipus econòmic que té com a finalitat el desenvolupament coordinat de les accions destinades a ajudar les persones que no disposen dels mitjans econòmicssuficients per atendre les necessitats essencials de la vida en la nostra societat, mentre es preparen per a la inserció o reinserció social i laboral. Comprèn accions de prestació de serveis socials, prestacions econòmiques, suport per a la integració laboral i formació d'adults. Aquesta prestació es gestiona entre el Departament d'Empresa i Ocupació, el Departament de BenestarSocial i Família.

El Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI) neix a principis de la dècada dels noranta amb un doble objectiu: d’una banda, proporcionar una font d’ingressos a les llars catalanes que no tenen prou recursos i, de l’altra, promoure la seva inserció sociolaboral mitjançant diversos tipus de mesures orientades apal—liar les seves problemàtiques socials i a facilitar la seva participació en el mercat de treball. La renda mínima d'inserció està regulada per la Llei 10/1997, de 3 de juliol, i les accions que comprèn són les següents:

1 - Prestació econòmica i ajuts complementaris. La finalitat de la prestació econòmica és atendre les necessitats d'aliments i subsistència. La seva quantia depènde les càrregues familiars de la persona perceptora, té un caràcter periòdic i està subjecta al desenvolupament correcte del Pla Individual d’Inserció i Reinserció social i laboral (PIR). En determinades situacions familiars i/o laborals, s'afegeixen a aquesta prestació uns ajuts complementaris.

2 - Accions d'informació i orientació. Comprenen accions d'informació i orientació pertal que les persones afectades sàpiguen fer ús dels serveis que normalment es poden obtenir de les administracions, de la iniciativa social i de la xarxa comunitària.

3 - Suport personal a la integració social. Constitueixen aquesta intervenció les actuacions que tenen per objecte ajudar els beneficiaris a superar situacions de desestabilització personal i familiar que són causa de la sevamanca d'integració social.

4 - Suport a la formació d'adults. Les accions de formació d'adults consisteixen en proporcionar formació instrumental i bàsica encaminada a la inserció o reinserció social i a la realització personal.

5 - Accions de suport per a la col—laboració cívica. Es tracta d'accions destinades a fomentar l'autoestima i la integració dels destinataris en l'àmbitcomunitari.

6 - Prestacions d'urgència i rescabalament. Des del moment que la diagnosi de cada cas permet preveure la incorporació d'una persona o unitat familiar a un pla individual de reinserció i comença la seva elaboració, aquesta persona o unitat familiar ha de rebre les prestacions d'urgència i rescabalament a càrrec de les administracions locals corresponents.La concessió d'aquestes prestacions no implica necessàriament l'aprovació del Pla Individual de Reinserció.

7 - Suport a la inserció laboral. Un dels objectius primordials de la Renda Mínima d'Inserció és la inserció laboral dels seus destinataris. Les persones que s'acullen a aquesta prestació es comprometen a seguir un itinerari d'inserció personalitzat tenint en compte lescircumstàncies personals de cada unitat familiar. S'han definit dos tipus d'actuacions:

a) Actuacions relatives a la realització d'itineraris d'inserció sociolaboral adreçades a persones acollides a la renda mínima d'inserció, mitjançant l'elaboració d'un pla individual d'inserció que combini diferents tipus d'accions de caràcter integral.

b) Actuacions de suport als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALL SUPORT 2
  • TEMA 2 PATOLOGIA DEL TREBALL
  • Treball 2 avaluacio
  • Sistemas 2
  • Que Son Los Sistemas 2
  • Sistemas 2
  • Sistemas 2
  • sistemas 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS