TREBALL SUPORT 2

Páginas: 5 (1059 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2016
Crítica article: “el treball amb suport: un model que facilita la incorporació de persones amb discapacitat intel·lectual en empreses ordinàries”
Segons l’article “El treball amb suport: un model que facilita la incorporació de persones amb discapacitat intel·lectual en empreses ordinàries”, escrit per l’autora Anna Mas, destaca el treball amb suport com una acció que facilita la inserció deles persones amb diversitat funcional intel·lectual en empreses ordinàries. L’accés d’aquests persones al món laboral els hi dona l’oportunitat de potenciar la seva autonomia personal, social i econòmic, aportant una millora en la seva qualitat de vida que enriqueixi a l’individu.
És rellevant tenir present les quatre característiques fonamentals del treball amb suport, com són, el treball enempreses normalitzades, l’entrenament dins del lloc de treball, l’acompanyament al llarg de la vida laboral i la remuneració.
APRODISCA és una associació fundada fa 25 anys que proposa mesures per a la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.
Estem d’acord amb l’objectiu proposat d’aquesta entitat que és promoure la qualitat de vida i la inserciósociolaboral d’aquestes persones. Però en canvi, en relació a la seva metodologia de treball pensem que l’ordre de les fases per accedir al mercat de treball es podria modificar ja que considerem que la fase tres relacionada amb l’anàlisi de la persona candidata a la inserció, podria donar-se en primer lloc en comptes d’analitzar l’empresa, anteposant primerament a les persones dedicant-se fer unaestudi exhaustiu del seu perfil fent rellevància a les seves potencialitats i els seus interessos.
També, cal destacar que moltes de les empreses ordinàries contracten empleats a persones amb diversitat funcional, ja sigui per l’acompliment de la normativa o per obtenir beneficis econòmics en comptes de focalitzar-se en el benestar i la millora de vida de la persona. Si que és veritat, quealgunes de les organitzacions contracten empleats per convicció pròpia ja que tenen com a principi promoure l’autonomia personal i econòmica, creient en les capacitats i habilitats de les persones, situant-los en una posició igualitària amb la resta de la societat.
Un altre factor a comentar, és la dificultat que poden tenir aquestes persones per mantenir el seu lloc de feina. Posant com exemple elcas de “ X”, una noia amb intel·ligència límit que porta treballant vuit anys com a cambrera a l’ empresa multinacional Nespresso. Primerament, va treballar durant dos anys a un dels establiments de la marca, on la plantilla de treballadors era un terç de la totalitat del personal de la nova tenda on va ser traslladada pel tancament de l’anterior. Aquest, va ser una gran pas que va haver derealitzar “X” perquè va haver-se d’adaptar a un nou espai de treball molt més ampli, a treballar en un equip totalment desconegut, i amb una fluïdesa de clientela molt més elevada. La “X” va estar molt còmoda amb l’equip professional de la tenda formada per el nou cap, els cinc encarregats i els nous companys, ja que la van rebre amb molt entusiasme per l’admiració de l’experiència acumulada de manerasatisfactòria en el seu lloc de treball. Però a fa un any, per interessos propis, com l’esgotament de realitzar una jornada laboral de 40 hores setmanals amb horari partit, va crear que aquesta noia es trobes en una estat de “burn out. A l’inici d’aquest procés, ella es mostrava desmotivada i no rendia el suficient. Els propis companys i encarregats es van adonar del seu estat d’ànim i van decidirparlar amb ella. Es va detectar l’objectiu de la noia, que era reduir jornada a 24 hores, amb interès de poder tenir més temps lliure poder gaudir del seu oci. L’inconvenient del problema és que la seva mare la pressionava per no reduir jornada, i per això, el cap de la tenda es va posar amb contacte amb la preparadora laboral de la noia per tenir una reunió amb la mare i l’equip. Finalment, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contracte de treball indefinit de suport als emprenedors 2
  • Quadre comparatiu treball amb suport
  • TEMA 2 PATOLOGIA DEL TREBALL
  • Treball 2 avaluacio
  • Treball 2
  • Economia Del Treball 2
  • Treball De Recuperaci 2 Avaluaci
  • Treball 2 Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS