TREBALL TROMPA

Páginas: 4 (808 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2015
La trompa o trompa és un instrument de llautó que és molt versàtil en la naturalesa i engloba una tessitura molt ampli amb pocs pistons (un element posseir tots els instruments de bronze). A mésaquest instrument pot emetre dos sons suaus i dolços com dur i brut. Hi ha alguns recursos tècnics que permetin la banya obtenir efectes especials tímbrica: beix, amortidor i cuivre. Seu avantpassat ésel Corn de caça
L'Eustaqui està formada per un tub llarg i estret. Aquest tub cònic metàl·lic s'enrotlla i acaba en un pavelló obert (en forma de campana) i comença a les anomenades turra (elcomençament del cos de l'instrument) en que es posa el broquet.
El so és produït per la vibració dels llavis de l'interior del broquet, per acció de la pressió d'aire: aquesta refinarà fins arribar al pavelló,on s'emet cap a H actualment utilitzat Corn a f i si ♭ aguda. També és difondre la doble banya que - a través de l'aplicació d'un cilindre especial - es poden sintonitzar a f o si ♭ aguda segons lesnecessitats de les quals és tocar-lo.

HISTÒRIA
Els primers tubs van ser utilitzats en la caça i la guerra i eren d'origen animal. Des del segle XVI, apareix el seu cos kinked o enroscada i s'anomenauna trompa natural. Els antics tubs eren més simples que els actuals. Aquestes banyes antics es van fer dels tubs de metall i tenia una obertura "explotar" (bandera o campanya). Es varen emprar en lacaça, sovint cavalcant un cavall. El canvi de to va ser totalment amb els llavis. Fins al segle XIX, ells no estaven equipats amb vàlvules.
L'Eustaqui (o, sovint, parells de banyes) sovint invocat laidea de la caça o, en el barroc, representen noblesa, reialesa o divinitat. Les banyes vells comunament estaven afinades en tons de fa, mi ♭, si ♭ i fer i ja que aquestes eren les úniques notesdisponibles a l'armonia dels tons sèrie, no hi havia cap possibilitat de jugar en diversos tons intermedis. El remei per aquesta limitació era l'ús de "les corbes" o "cargols", és a dir, les seccions del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El trompo
  • El Trompo
  • el trompo
  • El trompo
  • El trompo
  • TROMPO
  • trompo
  • trompo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS