Treball Wundt

Páginas: 2 (316 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015
Psicologia de la Transcendència Curs 2015-2016

Cognoms i nom: Berta Mahiques Bartolomé
Wundt és hereu d’una llarga tradició que, des del món clàssic fins al positivisme del segle XIX, es mou enel debat sobre la unitat-dualitat de l’ésser humà. Tal com ho recull la Psicologia contemporània es tracta de la relació cos-ment, on es tracta de rellegir amb categories psicològiques els conceptesprovinents de la perspectiva religiosa (cos-ànima) i filosòfica (cos- consciència).
ACTIVITAT
1.- Llegeix l’article Saulo de Freitas Araujo. Actualidad de la posición de Wilhelm Wundt respecto alproblema mente-cuerpo
2.-Omplena la graella següent a partir de les reflexions de l’article, col·locant en caselles sinòptiques els punts de vista de les neurociències i de Wundt
El treball podrà serenviat per mail al professor fins el 30 de setembre de 2015.

Postura del materialisme de les neurociències
Postura de Wundt
El principal objectiu és la investigació dels processos cerebrals que donaranresposta a preguntes relacionades amb la naturalesa humana (onada d’optimisme).
El problema és de naturalesa epistemològica, la solució la trobarem en la seva teoria del coneixement.
Considera lafilosofia com a base més fundada per a aquest optimisme.
Considera com a punt de partida l’experiència: externa (objectes del món exterior, és indirecte) i interna (característiques del subjecte, ésdirecte); dos punts de vista diferents per analitzar la mateixa experiència.
Tot i així trobem moltes dificultats en les neurociències ja sigui per les poques dades empíriques que s’obtenen i lesteories que es formulen a partir d’aquestes. Els materialistes radicals comencen a formular afirmacions idealistes. Les activitats de l’ànima són només funcions de la substància cerebral.
No sabem trobaruna explicació suficient per la relació entre les dues perspectives anteriors. Factor negatiu: renunciar a que el cervell és la causa de la ment.
Factor positiu: ment i cervell al mateix nivell....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALL WILHELM WUNDT Problema Mente Cuerpo
  • Wundt
  • wundt
  • Wundt
  • wundt
  • Wundt
  • Wundt
  • Wundt

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS