Treball d'investigació: Què és el dibuix?

Páginas: 7 (1582 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014


DIBUIX

Treball d'investigació: Què és el dibuix?










-Que és el dibuix? S'anomena dibuix al conjunt de formes representades en una superfície mitjançant línies o taques, generalment d'un sol color. Mitjançant el dibuixpodem plasmar la forma de les coses. El que diferència un bon dibuixant del mal dibuixant no és nomes l'habilitat manual sino que tambe la capacitat d'observar, d'analitzar i relacionar proporcions sense descuidar la visió global del conjunt.

-Quants de típus de dibuix coneixes? D'acord amb el que es vol representar o cap a on s'ha d'enfocar, el dibuix es classifica en:

Dibuix Artístic: esdefineix com el tipus de dibuix que serveix per expressar idees filosòfiques o estètiques així com sentiments i emocions. L'artista quan dibuixa coses, les dibuixa tal com les veu emocionalment d'acord amb la seva pròpia i peculiar manera de percebre la realitat del seu entorn. Aquest tipus de dibuix requereix actituds especials com les personals i naturals.

Dibuix Tècnic: és el llenguatge gràficuniversal tècnic normalitzat per mitjà del qual es manifesta una expressió precisa i exacta i, el seu objectiu principal és l'exactitud precisament. Les actituds per a aquesta classe de dibuix en general són adquirides, és a dir, que s'arriba a ell a través d'un procés de coneixement i aprenentatge.

Dibuix Geomètric: És aquell que es representa per mitjà de gràfiques planes, constitueix un nousistema d'ensenyament estructurat per garantir, tant l'alumne dels primers anys de les Escoles Tècniques com als de les Facultats d'Arquitectura i Enginyeria-batxillers un ràpid maneig i posterior domini de la mà sobre el pla.

Dibuix Mecànic: El dibuix mecànic s'empra en la representació de peces o parts de màquines, maquinàries, vehicles com grues i motos, avions, helicòpters i màquinesindustrials. Els plànols que representen un mecanisme simple o una màquina formada per un conjunt de peces, són anomenats plànols de conjunt, i els que representa un només element, plànol de peça. Els que representen un conjunt de peces amb les indicacions gràfiques per a la seva col·locació, i armar un tot, són anomenats plànols de muntatge.

Dibuix Arquitectònic: En introduir en el dibuixarquitectònic ens situem en la concepció visual que altera el paisatge urbà, els espais físics d'una obra o infraestructura civil i que és elaborada a escala de reducció per després ser representada a una escala real o natural, té com finalitat ajudar l'home en el seu context social, cultural i interdisciplinari amb el seu ambient, forma part del que en fenomenologia explica el perquè, segons les experièncieshumanes, s'aconsegueix una millora en la qualitat de vida. L'arquitectura ajuda a modelar la forma de vida d'una societat i de l'individu col·lectivament.
El dibuix arquitectònic, abasta una gamma de representacions gràfiques amb les quals realitzem els plànols per a l'elaboració d'edificis, cases, cinquenes, autopistes etc ...Es dibuixa el projecte amb instruments precisos, amb els seusrespectius detalls, ajust i correccions.


Els tipus de dibuix es diferencien entre si pels materials utilitzats, l'aplicació que tenen els dibuixos o fi pel que han estat creats, les pautes que és segueixen per crear-los, les tècniques utilitzades...


-Que creis que aporta un dibuix a un dissenyador? El dibuix aporta creativitat per part del dissenyador, coneixements, domini de la tècnica, delscolors, de les formes i de les proporcions... o tot el contrari depenent de si saps o no dibuixar.


-És imprescindible saber dibuixar per ser dissenyador? Actualment amb tota la revolució tecnològica que hi ha, crec que no és imprescindible saber dibuixar, molts de dibuixos es poden crear per medis o programes informàtics. Encara que saber dibuixar és molt important a l'hora de dissenyar,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • TREBALL
  • Treball E

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS