TREBALL H

Páginas: 2 (254 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2015
VOCABULARI
HISTÒRIA DEL MÓN CONTEMPORANI




1erC Batxillerat
Mireia Serra Gutiérrez



















A
Aculturit
















B
Bòer: Aquest terme s’aplica alscolons holandesos que es van establir al sud d’Àfrica, al nord de El Cabo, a mitjans del S. XVII.
Borsa: Lloc públic on es reuneixen els agents de canvi, on es negocien els valorsmobiliaris, admesos a cotització.














C
Causa: Allò per què una cosa és o s’esdevé, antecedent d’un efecte, la causa suprema, motiva, impulsiva o eficient. Ress’esdevé sense causa, no hi ha efecte sense causa.
Colònia: Establiment fundat per un cert nombre de ciutadans d’una nació que van poblar una terra allunyada de llur pàtria icontinuen pertanyent a aquesta, és un territori sotmès al domini polític, militar i econòmic d’una potència forana, regit generalment per una legislació especial.
Colonialisme:Procés d’expansió política i cultural iniciada el darrer terç del segle XIX, bàsicament d’explotació sistemàtica d’amplíssims territoris.
Conseqüència: Allò que segueixnecessàriament alguna cosa, resultat necessari d’un fer, un incident que pot tenir conseqüències greus.
Constitució: Conjunt de normes jurídiques fonamentals d’un estat, aprovat pelpoble, que estableix els drets i deures dels ciutadans i determina la forma de govern, les funcions i la composició de les institucions i relacions que mantenen entreelles.
CIA: Sigles de la Central d’Intel·ligència Americana. Organisme oficial d’informació dels Estats Units que s’ocupa de la seguretat de l’exterior, de l’espionatge i elcontraespionatge.








D
Delme: Dret d’una desena part o d’una fracció variable de la collita, que es pagava a l’Església, al rei o a d’altres senyors.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALL DE H PICA
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS