Treball ética

Páginas: 9 (2091 palabras) Publicado: 24 de agosto de 2015
LA DISCRIMINACIÓ

La discriminació és el tracte diferent i menyspreador a una persona o col·lectiu en funció de les seves característiques ètniques, de gènere, d'orientació sexual, de religió, de parla, d'edat, de salut, d'estament social… Es tracta cada vegada de característiques intrínseques de la persona.
La discriminació és un acte de separació d'una persona o un grup de persones a partir dedeterminats criteris. Creure ser superior a una altra persona i així, maltractar-la física i / o mentalment causant-li efectes negatius. En el seu sentit més ampli, la discriminació és una manera d'ordenar i classificar altres entitats, persones... Pot referir-se a qualsevol àmbit, i pot utilitzar qualsevol criteri. Si parlem d'éssers humans, per exemple, podem discriminar entre altres criteris,per edat, color de pell, nivell d'estudis, nivell social, orientació sexual, etc. Però també podem discriminar fonts d'energia, obres de literatura, animals ...
Tanmateix, en la seva accepció més col·loquial, el terme discriminació es refereix a l'acte de fer una distinció o segregació que atempta contra la igualtat. Normalment s'utilitza per referir-se a la violació de la Llei d'igual llibertat ila igualtat de drets per als drets individuals dels individus per qüestió social, política, races humanes racial, religió...
Hom parla de discriminació positiva quan es tracta de donar un cert avantatge a un col·lectiu humà que ha patit o pateix un tracte discriminatori que hom vol eradicar.
Els motius més freqüents de discriminació son: ser d'una raça diferent de la
majoritària(racisme), estara la pobresa o a una classe social baixa(classisme), ser immigrant(xenofòbia), ser dona (sexisme), patir una discapacitat o malaltia visible i no encaixar en els cànons de bellesa d’una cultura donada.





XENOFÒBIA
La xenofòbia és l'animadversió cap a persones o cultures diferents, o considerades com a estrangeres. És el contrari de l'al·lofília.
En diversos contextos, els termes xenofòbia iracisme semblen ser utilitzats indistintament, encara que poden tenir significats completament diferents:
La xenofòbia se sol basar en aspectes de cultura, religió, etc.
El racisme es basa únicament en la raça, l'etnicitat i ascendència.
Es pot tractar de prejudicis racials, culturals, religiosos o simplement cap a individus. Amb el sorgiment de les ideologies feixistes al segle XX la xenofòbia vaarribar a ser un problema molt greu, que encara avui perjudica moltes societats del món.
Als països occidentals , tradicionalment han estat, i són , les formacions d'ultradreta les que alimenten i promouen el sentiment de xenofòbia , existeix en l'actualitat una creixent preocupació pel rebrot d'aquestes formacions i d'aquestes actituds a causa del creixent fenomen immigratori , els conflictesinterculturals derivats de la seva mala gestió i la crisi econòmica .

Al marge de la seva consideració ètica , la xenofòbia també és un delicte . Nombrosos Estats tenen tipificades com a delicte les conductes racistes i xenòfobes . La Comunitat Europea va aprovar , el setembre de 2008 , una llei contra el racisme i la xenofòbia , tenint els països membres un termini de dos anys per adaptar les seveslegislacions a aquesta ley.4

Segons alguns corrents de la psicologia es pot deduir que la xenofòbia és un continuum ambivalent en què els casos més extrems experimenten un biaix en la seva percepció que els faria sobrevalorar la seva cultura , les seves tradicions i el seu grup ètnic sobre les altres , experimentant una major empatia , estima i amor per el conegut i familiar , el que implicaria, desplegament d'estratègies defensives .
La Psicologia considera que ancestralment, la por al desconegut és l'origen de la xenofòbia , rebutja el que és diferent .
Probablement les arrels de la xenofòbia es troben en la nostra hominització . L'organització tribal comportaria enfrontaments i probables exterminis entre tribus veïnes . El sentiment xenòfob , la prevenció davant l'estranger , així...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cadena De Favores Treball D ética
  • treball etica democracia
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS