Treball

Páginas: 3 (523 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2013
Què és l’energia nuclear?
L'energia nuclear és l'energia que s'obté en manipular l'estructura interna dels àtoms. Es pot obtenir mitjançant la divisió del nucli (fissió nuclear) o la unió de dosàtoms (fusió nuclear).
Generalment, aquesta energia (que s'obté en forma de calor) s'aprofita per generar energia elèctrica a les centrals nuclears.
Cal tenir present que tot i que la producciód'energia elèctrica sigui la utilitat més habitual, l'energia nuclear es pot aplicar en molts altres sectors, com en aplicacions mèdiques, mediambientals o bèl · liques. No obstant això, sovint, quanes parlem d'energia nuclear ens referim a generació d'energia elèctrica utilitzant reaccions nuclears.

On i per què va sorgir?
L'energia nuclear va ser descoberta, i no inventada,accidentalment per Henri Becquerel el 1896, un científic francès, en adonar-se que plaques fotográdicas quedaven parcialment exposades en estar prop de l'urani.
El desenvolupament de la tecnologia basada enaquest descobriment va ser dut a terme per molts homes, com Enrico Fermi, que va guanyar un premi Nobel pel seu treball en processos nuclears el 1938
El 1942 va estar a càrrec del proyeco"Manhattan", responsable de la creació de la bomba nunclear.
En aquest any, 1942, fermi amb el seu equip va inventar el primer reactor nuclear (que produeix reaccions nuclears controlades en cadena peralliberar energia). En una planta nuclear aquesta energia és usada per moure una turbina de vapor i generar energia elèctrica.
Hi ha el futur de la generació d'energia per a tot el planeta, esconsidera com energia renovable, neta, fins a cert punt barata, si es té en compte el temps que durarà, el que passa és que la gent té por del que pugui passar, això gràcies a que llegim poc d'ella oconeixem molt poc, i el que més es coneix són les tragèdies, però, amb la capacitació i informació necessària, tindrem tard o d'hora de dependre d'ella en la seva totalitat ja que l'ús de petroli...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • TREBALL
  • Treball E
  • treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS