trebll de recerca

Páginas: 17 (4024 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
El somni
Des de l'antiguitat els somnis han estat considerats com una forma de contacte amb els déus i una manera per preveure fets que passaran en el futur, realment no tenen aquesta utilitat, ja que en realitat ens transporten a mons fantàstics creats per el nostre subconscient, amb això el subconscient ens vol mostrar parts de nosaltres mateixos que no coneixem, com la nostra personalitat,els nostres desitjos en la vida, les nostres pors etc ... Somiar és obrir una porta de la ment. Totes les esperances, ambicions, desitjos, pors, fantasmes, amics, temps bons i dolents resideixen, són part de la ment primitiva i constitueixen una via d'accés a realitats que estan més enllà de l'abast de la lògica. Han estat objecte d'estudi a través dels segles i formen una part important de lapsicoanàlisi modern. Tal com deia Carl Gustav Jung: "Un somni és una porteta amagada en els més íntims i secrets espais de l'ànima, obrint-se a aquella nit còsmica que va ser la psique molt abans que hi hagués consciència de l'ego, i que seguirà sent la psique per molt que s'estengui la nostra consciència de l'ego ". Per entendre millor tot això cal imaginar el nostre cervell com un iceberg, la partd'ell que sobresurt de l'aigua seria el nostre conscient, el que podem veure i el que l'altra gent també pot fer, seria la part que podem controlar de nosaltres mateixos. Per contra la part de l'iceberg que està submergit en l'aigua seria el nostre subconscient, la part que ningú veu, ni tan sols nosaltres mateixos, tampoc ho podem controlar, aquesta part té secrets ocults de nostre jo veritable,i és a través dels 6 somnis com ens ho va mostrant poc a poc, dia a dia, o millor dit (nit a nit). Per tant un somni és una via de comunicació entre el nostre conscient i el nostre subconscient, i un cop sapiguem com interpretar podrem arribar a conèixer-nos millor.
Les fases del somni
Quan ens anem a dormir no somiem sense més un cop ja estem adormits, sinó que hi ha diferents fases del sonamb les seves respectives característiques, d'entre aquestes fases la més estudiada avui dia és la fase REM descoberta en 1953 per William Charles Dement (novembre de 1928), Dement estudiava medicina a la Universitat de Chicago quan un dia el seu company, Eugene Aserinsky, li va comentar que el Dr.Kleitman li havia dit que creia que la fase del somni on es produïen moviments oculars ràpids podiaestar relacionat amb els somnis en si, l'acte de somiar. Dement va començar a treballar en la investigació d'aquesta fase a l'Hospital Mont Sinaí on va realitzar estudis amb molt interès, fent diferents proves a través de l'electroencefalograma (EEG). El 1953 finalment, després de portar a terme registres continus de l'alta activitat cerebral iocular en aquesta fase, va publicar el seu estudi cridantfase REM (Rapid Eye Movement).
Dr. Charles William Dement.
El somni, entès com a acte de dormir es divideix en diferents fases: en les quatre primeres conegudes com NREM (no rapid-eye-movement) experimentem 1 adormiment progressiu, fins a aconseguir la cinquena fase coneguda com son REM (rapid-eye-movement), en aquesta el nostre subconscient ens mostra al nostre jo veritable indirectament através dels somnis. Aquestes etapes progressen cíclicament, des de la primera a l'última, un cicle de son complet pren una mitjana de 90 a 110 minuts en funció de la fase REM, ja que aquesta es va allargant durant la nit. Aprofundint en les diferents fases del somni cal aclarir que cadascuna té els seus pròpies característiques, aquestes són:
Fases N.R.E.M .:
• Fase 1: És una fase de transicióde la vigília al somni, per això aquesta fase també és coneguda com son lleuger perquè en no estar totalment adormits podem tornar a la vigília fàcilment si es pertorba l'espai on estem intentant dormir, amb per exemple, un soroll fort. La primera fase es produeix quan tanquem els ulls per dormir. A mesura que vam començar amb aquesta transició la respiració igual que l'activitat muscular...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • recerca
  • projecte de recerca
  • Treball de recerca
  • Treball de recerca
  • Recerca informacio
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • Treball De Recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS