Trens d'engranatges

Páginas: 2 (364 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2010
Trens de engranatges.
Aquest apartat és el més apassionant per a totes les persones aquí aquest món els fasina, ja que aplicant lo nombrat anteriorment podem formar aquests tren de engranatges, quecom diu la paraula bé format per 2 o més engranatges.
Dos engranatges en aquest apartat s'anomena engranatge de una escala. Si anem posant més engranatges seran de més escales per exemple si posem untren de 10 engranatges serà de 5 escales, llavors com hem dit a l'apartat la relació de transmissió de dues rodes dentades la podem calcular per exemple amb les seves velocitats i12 = w1/w2. Peròperquè volem un tren de engranatges doncs bé per obtindre relacions de transmissió diferents a les que podem obtenir amb dues rodes dentades. També per poder formar multiplicadors i reductors, lesutilitats del trens de engranatges són quasi il•limitades. Per aquests motiu si mirem una màquina quasi segur que tindrà algun tren de engranatges per molt petit o gran que sigui.

La relació detransmissió dels trens de engranatges és molt fàcil de calcular ja que la calculem a partir del numero de dents z. Però la calculem amb la relació de les rodes que són impulsades amb les que impulsen. Hodesignem amb la formula següent: i 1-5=z impulsors/z impulsats
Seguin en els trens de engranatges parlem de les rodes intermèdies o rodes boges més conegudes com a "ruedas locas" en castellà estàclar. Aquestes tenen una relació amb la relació de transmissió perquè aquests tipus de rodes no influeixen gens ni mica amb el valor de la relació de transmissió per això alhora de fer els càlculs quasimai si representen. Per dir-ho així són rodes impulsades e impulsores.

Com que en els trens de engranatges hem treballat molt la relació de transmissió no estarà de més dir que no sempre éspositiva, la relació de transmissió en engranatges podia ser negativa o positiva. Però en els trens de engranatges per ser negativa o positiva ens guiem per el sentit de rotació de la primera i la última...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • camps de concentració (trens)
  • Cable par trensado
  • historia sobre el trensado
  • CCTV Par Trensado
  • trens now shaping español
  • Cavle de par trensado
  • caracteristicas del cable par trensado apantallado STP CAT6
  • Els trens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS