Tribunal Europeu

Páginas: 4 (978 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS

1. Ciutat on té la seu el Tribunal, i el seu àmbit territorial d’actuació.
El Tribunal Europeu de Drets Humans és la màxima autoritat judicial que garanteixels drets humans i les llibertats fonamentals de tota Europa. La seva seu es troba a la ciutat d’Estrasburg, a França, i el seu àmbit territorial d’actuació és qualsevol Estat membre del Conselld’Europa, que són tots els Estats europeus menys Bielorrússia i Kazajistán.

2. Qüestions, o, matèries que son competència del Tribunal.
Les qüestions que tracta el Tribunal Europeu de Drets Humanssón els drets reconeguts pel Convenio para la Protección de los Derechos Humanos y de las Libertades Fundamentales o qualsevol dels seus Protocols addicionals.
El primer article expressa la obligació derespectar els drets i les llibertats del Conveni, enumerats a l’article I del Conveni, que són els següents: Dret a la vida, prohibició de la tortura, prohibició de l’esclavitud i del treballforçat, dret a la llibertat i a la seguretat, dret a un procés equitatiu, no hi ha pena sense llei, dret al respecte a la vida privada i familiar, llibertat de pensament, de consciència i de religió,llibertat d’expressió, llibertat de reunió i associació, dret a contraure matrimoni, dret a un recurs efectiu, prohibició de discriminació, derogació en cas d’estat d’excepció, restricció a la activitatpolítica dels estrangers, prohibició de l’abús del dret, i limitació de l’aplicació de les restriccions de drets.
Hi ha drets que no es troben recollits en el Conveni, i per tant es van creant protocolsaddicionals. El primer protocol incorpora la protecció a la propietat, el dret a l’educació i el dret a les eleccions lliures. El Protocol nº 4, prohibeix la presó per deutes, regula la llibertat decirculació, prohibeix que un Estat expulsi als seus nacionals i prohibeix les expulsions col·lectives d'estrangers. El Protocol nº 6, prohibeix la pena de mort, excepte en cas de guerra. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Imperialisme europeu
  • Tribunales de la haya
  • Tribunales
  • Tribunales
  • Tribunales
  • Tribunales
  • Tribunales
  • Tribunal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS