Tristes armas capitulo 4

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
UD3. Resum pàgina 55-57


L’estatut autonòmic: Entre els anys 1979 i 1983 es van formar les 17 comunitats actuals, i l’any 1995, els municipis de Ceuta iMelilla van assolir l’estatus de ciutats autònomes.
Les comunitats autònomes integren una o més províncies, i gestionen directament les competències traspassades per l’Estat.
L’Estatutd’autonomia és la norma institucional bàsica que defineix els drets i els deures dels ciutadans de Catalunya i fixa les institucions polítiques catalanes (Generalitat: Parlament, Presidència, Govern i enslocals).
El Parlament de Catalunya va aprovar l’any 1995 un pla territorial que dividia Catalunya en àmbits territorials, que feien les funcions de regions, amb l’objectiu de potenciarl’equilibri territorial i planificar els serveis.
L’Estatut d’autonomia actual, preveu modificar el mapa d’organització territorial de Catalunya. Segons el nou Estatut, els municipis i les vegueries sónles unitats bàsiques de l’organització territorial de Catalunya.
El municipi és l’ens local bàsic de l’organització territorial de Catalunya. El territori municipal el forma el terme municipal,i el govern i l’administració municipals corresponen a l’ajuntament.
La vegueria: L’Estatut d’autonomia és l’àmbit territorial específic per a l’exercici del govern intermunicipal decooperació local. A més a més, la vegueria és la divisió territorial adoptada per la Generalitat per a l’organització territorial dels seus serveis, i els consells de vegueria són els responsable degovernar i administrar les vegueries.
La comarca: L’Estatut d’autonomia actual reconeix la comarca, formada per diversos municipis, com a ens local amb personalitat jurídica pròpia.
Els organismesd’administració supramunicipals són una conseqüència del creixement accelerat de les ciutats i dels processos d’urbanització, que generen problemes comuns i demanen respostes coordinades....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tristes Armas
  • Tristes Armas
  • tristes armas
  • Capítulo 4
  • Capitulo 4
  • Capítulo 4
  • Capitulo 4
  • capitulo 4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS