trj6yj5

Páginas: 4 (839 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015
ABEL GARCÍA 2N BATX A GEOGRAFIA

TEMA 9
FOGATGE: Unitat familiar integrada per un nombre determinat de persones, que viuen en una casa.
DEMÒGRAF/A: Persona dedicada al coneixement dela demografia, ciencia que estudia la población: dinámica, magnitud, composició, distribució i tendències.
CREIXEMENT NATURAL: Diferència entre el nombre de naixements i el de defuncions.
ÍNDEX DEFECUNDITAT: Indica el nombre mitjà de fills per dona. És equivalent a la taxa de fecunditat.
POBLACIÓ OCUPADA: Població que ocupa un lloc de treball amb un contracte laboral.
POBLACIÓ ATURADA:Població que ha perdut un lloc de treball o que vol treballar, però que, en el momento de fer l’enquesta, no troba ocupació.
ECONOMIA SUBMERGIDA: Conjunt d’activitats econòmiques que es realitzenclandestinament i que defugen el control fiscal, les lleis i la normativa laboral.
SUBSIDI D’ATUR: Prestació económica que paga la Seguretat Social als treballadors en atur.
ESPERANÇA DE VIDA: Edat mitjanaque se suposa que pot arribar a assolir una persona en néixer. Sol dividir-se en masculina i femenina.
TAXA DE NATALITAT: És una taxa utilitzada en demografia per a indicar el nombre de nascuts viusdurant un any per cada mil habitants d'una població concreta.
TAXA DE FECUNDITAT: És una estadística demogràfica que indica el terme mitjà de fills que una dona tindria si visqués fins a la fi de laseva edat reproductiva (entre els 15 i 49 anys aproximadament) i tingués fills d'acord a la taxa de fertilitat per a cada grup d'edat.
DENSITAT DE POBLACIÓ: La densitat de població es pot fer servirper mesurar qualsevol cosa tangible, però s'utilitza habitualment per organismes vius, sobretot persones. Normalment, s'expressa com a nombre d'individus per unitat d'àrea.






TEMA 10
Saldomigratori: Diferència entre el volum de la immigració i de l’emigració d’un lloc determinat. El saldo pot ser positiu o negatiu.
Immigrant: Persona que arriba a un lloc per residir-hi temporalment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS