Trobadors

Páginas: 2 (319 palabras) Publicado: 17 de abril de 2011
Trobador, professional de la literatura, eren els poetes que integraven la lírica provençal desde els segles XII i XIII, encara que el nom de poeta era reservat per aquells que escrivienen llatí. El trobador redactava la lletra de la poesia i componia la música amb la qual era difosa mitjançan el cant. El trobador era , doncs, músic i poeta alhora. Els trobadors solienadquirir certa categoria que els permetia ocupar un lloc a les corts, encara que podien pertanyer a cualsevol estament social, reis, militars, gent del poble, etc. Els trobadors catalansescrivien en llengua provençal, també anomenada occità. La caracteristica mes notable del trobador era la d’“inventar o crear literàriament”. El trobador treballava molt lentament, nofeia mes de 10 poemes a l’any, a mes els estudis del trobador eren molt complets, gairebe tots habien estudiat el trivi (gramàtica, lògica i retòrica) i el quadrivi (aritmètica, geometria,música i astronomia) i, a més tenien coneixements dels tractats de poètica llatins i de composició musical.

2.1 Enfurismar, Irritar.
Espona, Costat de llit - Marge de terra.
Sivella,Peça de metall consistent en un marc travessat per un eix proveït d’una o més pues fixat a un dels caps d’un cinturó, a l’orella d’una sabata, etc., i per on es fa passar l’altre cap,que resta subjecte per mitjà de la pua o pues.
2.2 Gonella, Túnica llarga cenyida a la cintura duta antigament per homes i dones.
Penyora, Cosa que es posa en mans d’algú com a garantiadel pagament d’un deute, del compliment d’una obligació.

Gironda – Es troba al sud-oest de França, dins de la regió d’Aquitania.
Tolosa de Llenguadoc –Es trova al sud de França i és laciutat capital del departament de l'Alta Garona – Al sud de França, dins de la regio Migdia-Pirineus
2.3 El poema tracta d’una oreneta que fa de mistagera entre una dama y un home.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trobadors
  • Els Trobadors
  • Els Trobadors
  • Comentari Trobadors
  • Els trobadors
  • Trobadors
  • Trobadors
  • Literatura Catalana Trobadors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS