Trompeta

Páginas: 3 (712 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
TREBALL COMPLEMENTARI:


LES DIFERENTS


TROMPETES


ACTUALS

ÍNDEX

-1. Introducció: La Trompeta


2. Trompeta en Sib


3. Trompeta en Do


4.Trompeta en Mib


-5. ElPiccolo, Sib i La


-6.Aparell respiratori



LA TROMPETA

La trompeta és un instrument musical de vent, pertanyent a la família dels instruments de vent-metall. El so es produeix gràcies a lavibració dels llavis del intèrpret en la part anomenada “boquilla” a partir de la columna de l'aire. La trompeta, normalment, està afinada en Sib , és a dir, un to per daball de l'afinació real, tambéhi ha trompetes afinades en Sib, Do, Mib, Fa etc...

TROMPETA EN Sib

La trompeta en Sib està construïda amb un tub, de “latón” generalment, doblat en espiral d'aproximadament 180 cm de llarg, ambdiversos pistons, que acaba en una boca acampanada que rep el nom de campana. Els dos primers terços del tub són pràcticament cilíndrics, la qual cosa li proporciona un sò fort i brillant. L'altreterç restant és un tub cònic, excepte en els últims 30 cm, en els que el tub se expandis per a formar la campana.
Les trompetes corrents estan afinades en Sib i el seu tub casi supera un metre dellarg. Té tres pistons i la seva extensió cromàtica, deguda al mecanisme dels pistons, és de dues octaves i una “sexta” més gran. La trompeta en Sib sona un to més greu que qüasi tots els altresinstruments. Aquest tipus de trompeta es normalment usada en les bandes de música, en les orquestres de jazz i en les orquestres simfòniques.

TROMPETA EN Do

La trompeta en Do està construïda igual quela de Sib, el se tub es més curt i pertant mes agut.
La trompeta en Do no se usa molt en les bandes de música llevat de les mes grans.
El so d'aquest instrument és fort, noble i clar. Excepte en lesseves notes més baixes o en les més altes, és molt homogeni des del greu al agut. La seva regió ideal és la compresa entre:
Do5 i el Sol5.
La trompeta en Do, Sib etc... és un instrument molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trompeta
  • Trompetista
  • Trompetas
  • Trompeta
  • La trompeta
  • trompeta
  • La trompeta
  • la trompeta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS