Trotski

Páginas: 21 (5119 palabras) Publicado: 1 de septiembre de 2015
Lev Trotski
Naixement:Iànovka, Ucraïna, Imperi Rus,1877
Mort:Coyoacán,Mèxic,1940
Arrogant, culte, excel·lent escriptor, orador fulgurant, Trotski va ser una personalitat formidable : el millor líder que la revolució s'hagi produït mai , en paraules de AJP Taylor. Va ser ministre d'Exteriors i de Defensa del primer govern bolxevic, la mort de Lenin va mantenir una dura rivalitat amb Stalin,liderant l'oposició a la seva política al si del partit i des de l'exili.
Joventut
Lev Davidovitch Bronstein, també conegut vom Lev Trotski, era el cinquè fill de David Leontievitch Bronstein, provenia d'una família de jueus russos. El seu pare era granger lliure convertit en ric propietari de Bobrinetz des de 1879, i d'Anna, una jove pertanyent a la burgesia jueva d'Odessa. Els seus nou primers anysde vida van transcórrer a la finca paterna Yankovka. Als set anys, els seus pares el van enviar a l'escola confessional privada d'Gromokla, una colònia jueva-alemanya situada a tres quilòmetres de Yankovka. No va poder aprendre el yiddish, necessari per a la lectura de les Sagrades Escriptures, però sí que va aconseguir aprendre el rus. En la tardor de 1888 va partir a Odessa amb MoisseiFilipovitch Spentzer, cosí matern que professava avançades idees liberals, amb qui va perfeccionar el rus i va començar a rebre una formació racionalista i eminentment pràctica. Va estudiar matemàtiques, alemany i francès a la Realschule Sant Pau d'aquesta ciutat del Mar Negre, on els seus mestres aviat van reconèixer els seus dots i aplicació. Va passar allí sis anys, i en 1896 es va traslladar aNikolaiev per acabar els seus estudis secundaris i preparar l'examen d'ingrés a la Universitat on inicia l'estudi de política, quan s'integra en els cercles del populisme de Mykolayiv .
Allà va passar a viure amb una família d'antecedents socialistes, ja fins de tardor va ingressar en un cercle populista radical animat per un jardiner d'origen txec anomenat Franz Chvigovsky, on en tot moment va fer galad'un furibund antimarxisme. Profund coneixedor de la teoria , a la qual va aportar desenvolupaments com la teoria de la revolució permanent , ja esbossada per Karl Marx en 1848 amb el ''Manifest Comunista'' i assumida per Lenin en els mesos de la Revolució Russa . Va passar sense problemes i amb brillantor el seu examen d'ingrés a la Universitat d'Odessa en l'estiu de 1897, però es va enemistaramb el seu pare i va renunciar a la seva assignació econòmica, per la qual cosa es va veure obligat a fer classes particulars per mantenir-se.
A la fi de 1897, fundà l'Unió Obrera i la policia tsarista va efectuar una àmplia batuda entre els membres de l'Unió Obrera, inclòs Bronstein(el veiem en aquesta fotografia), que havia intentat fugir de Nikolaiev. D'allí va ser transferit a la presó deKherson, on va ser mantingut per diversos mesos en el més estricte aïllament. Després va passar a la penitenciaria d'Odessa, en la qual va romandre fins a finals de 1899, on va llegir les obres de Darwin, que van reforçar el seu ateisme espontani, i va escriure una obra sobre la història materialista de la Francmaçoneria que va extraviar en un dels seus múltiples viatges. Poc després, Bronstein i tresdels seus companys van ser condemnats a deportació a Sibèria per quatre anys.
A la presó de Moscou va sentir parlar per primera vegada de Lenin i de la seva obra: El desenvolupament del capitalisme a Rússia. També va contreure matrimoni en una cel·la d'una presó en la primavera o estiu de 1900 amb Alexandra Sokolovskaia(1872-1938), antiga companya del cercle de Chvigovsky en Nikolaiev, amb qui vatenir un fill l'any següent. Els Bronstein van rebre l'ordre de residir a la localitat siberiana de Ust-Kut, on Lev llegir ''El Capital de Marx'', i després en Verkholensk, als contraforts muntanyosos que dominen el llac Baikal. Allà va recuperar el contacte amb la política, i va participar de forma activa en els debats organitzats entre les diverses colònies d'exiliats, que van acabar formant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Leon Trotski
  • Trotski
  • Trotski
  • Trotski
  • casa de leon trotski
  • Biografias Lenin, Trotski Y Stalin
  • EL ASESINATO DE TROTSKI
  • León Trotski

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS