TS Grupal

Páginas: 14 (3440 palabras) Publicado: 7 de abril de 2014
1. Objectius:
En aquest treball s’ha dut a terme una observació en un espai públic en la que han predominat dos objectius primordials:
El primer d’ells ha sigut realitzar l’observació dins l’àmbit de la quotidianitat. Abans de tot, definiré que és una observació: L’observació és una tècnica d’investigació qualitativa que consisteix en l’obtenció de registres de les accions, expressions oaltres fenòmens observables. L’observació implica mirar i escoltar les relacions que es donen en un determinat context.
Aquest treball consistirà en dur a terme aquesta tècnica d’investigació qualitativa en un àmbit d’allò més quotidià, una perruqueria de barri. S’intentarà dur a terme l’obtenció de les dades necessàries per realitzar el treball fent una observació que permeti contemplar els fenòmensde la manera més objectiva possible. Per a poder dur a terme aquest treball serà necessari realitzar una observació participant.
En aquest tipus d’observació, l’investigador haurà d’incorporar-se i compartir la vida del grup o persones observades. La posició que s’adopta per dur a terme la observació és la participant, ja que per poder observar correctament qualsevol àmbit de la vida quotidianaés necessari acostar-se a les persones que integren aquest àmbit, compartir, participar i dur a terme un procés d’integració. A més, cal destacar que el fet de no acostar-se a l’àmbit escollit per realitzar aquest treball, no permetria elaborar-lo correctament.
El segon objectiu que té el treball és el de detectar com l’actual situació de crisi econòmica influeix contínuament en la vida de lespersones i en tot el que fan. Una gran majoria de la població està patint grans canvis a la seva vida per culpa de la crisi, molta gent està patint situacions complicades. Milers de famílies que abans sí que ho feia ara no pot arribar a finals de mes, han de prescindir de certes coses per tal de poder seguir pagant les factures, els han rebaixat el sou, etc.
Per a poder saber de primera mà comviuen aquesta situació de crisi les persones que seran observades, serà necessari poder interactuar amb elles.
Dins el context de la perruqueria i per a poder realitzar el treball, hauré d’aconseguir informació sobre com afecta la crisi al binomi de treballadors-clients. Per una part, saber si la crisi ha afectat al negoci i de quina manera. D’altra banda, si la clientela ha modificat els seus hàbitsen relació al servei de la perruqueria i com ha influït en la seva vida a nivell personal.

2. Emmarcament de la observació
La meva idea inicial era realitzar la observació al forn de davant de casa meva, situat a la Ronda Guinardó, ja que normalment sempre hi va la mateixa gent i els propietaris ja em coneixen. Vaig decidir però, canviar-ho per una perruqueria, ja que veig més factibledetectar la situació de crisi en una perruqueria perquè els serveis són més cars i més prescindibles que en un forn de pa.
Totes dues observacions s’han realitzat a la perruqueria Compagnia della Bellezza. Aquesta perruqueria porta al barri tota la vida, tot i que ha anat canviant de nom i de propietaris. Fins fa uns mesos es deia Posa’t Guapa tot i que les treballadores eren les mateixes que lesactuals.





La perruqueria està situada al barri del Guinardó, al carrer Castillejos. És la meva perruqueria habitual, tot i que no hi vaig gaire. Per dur a terme una observació elaborada i contrastada s’hi han realitzat dues observacions:
Pel que fa la primera observació, l’he realitzat el dia 8 de març i té lloc a les 13 hores aproximadament. La durada total va ser d’una hora i mitjaaproximadament, feia uns dies ja havia passat per la perruqueria a demanar hora per tallar-me el cabell.
Un cop vaig arribar, la perruquera em va dir que m’havia d’esperar uns deu minuts fins que m’atenguessin ja que hi havia una clienta que havia arribat tard i tot s’havia endarrerit. Així doncs, vaig haver d’esperar que la dona de davant meu acabés de pentinar-se (clienta 1). En comptes de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grupal
  • Antropologia en ts
  • La historia del ts.
  • Ts elliot
  • Ts Grupo
  • Ensayo TS
  • Principios Del Ts
  • Maria ts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS