ttirnt lo blanc

Páginas: 4 (793 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2013
Autor:Joanot Martorell Pepe Soria Miralles
Adaptasió D´Ismael TorresValencià 3-B

Tirant Lo Blanc

El rei D´Anglaterra per motiu d´enllaç del seu fill amb la filla del rei de França, pregona les festes que serándurant 1 any i un dia i demana a tots els reis cristians jovens per a convertir-se amb cavallers.
Un jove de Bretanya va decidir anar,però no sabia res de les normes cavalleresques. S´en va anar cap aLondres amb el seu cosí Diafebús i uns quants més.
De camí coneix un ermità que li conta com són les normes de cavalleria.
El rei Enric D´Anglaterra fa totes les proves per a ser cavaller i un delselegits és Tirant lo Blanc de Roca Salada. Tirant demostra la seua fortaleza i valor i es nombrat cavaller.
Tirant lluita contra 4 cavallers amb armadura negra guanyant-los i després lluita contral´amo, que era el rei de Polonia, però ningú ho sabia.Tirant el matà amb fletxa, llança i després demanen al rei D´Anglaterra queixes per la seua mort; cosa que Tirant contestà;” ha sigut una lluitanetà i honorable”. Ningú sabía qui era eixe cavaller.
L´illa de Rodes es conquistada i Tirant va al rescat. Amb ell va el fill del rei de França, però son pare no sap que ha agafat la galera encompanyía de Tirant. Este s´enamora de Ricomana filla del rei de Sicilia i e4lla també però el trova un poc tabalat. Tirant dissimula moltes coses de Felip per a que no veguen lo atontat que està iRicomana s´acabe d´enamorar. Fimalment es casen.
Tirant allibera l´illa de Rodes Agraïnt-ho el rei de Sicilia.
L´Emperador de Constantinoble demana ajuda al rei de Sicilia perque están conquistant lesseues terres i aquest li demana ajuda a Tirant .
L´Emperador li dóna tots els poders a Tirant, assentant-li això molt mal al Duc de Macedònia. Tirant coneix a l´Emperatriu i a la seua filla...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • En blanco
  • Blanco
  • Blancos
  • blanco
  • En Blanco
  • Blanco
  • Blanco
  • el blanco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS