TTTTTTT

Páginas: 3 (710 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
L2ACR3: Composició de Kant

1.Expliqueu de quina manera la teoria del coneixement de Kant sintetitza el racionalisme i l’empirisme.

Kant i l'Empirisme

Hume va ser un dels principalsrepresentants de l'empirisme anglès. L'empirisme predicava que la millor font de coneixement era l'experiència. Va exercir una influència decisiva en el pensament de Kant. Ell mateix diu que, gràcies a lalectura de les obres de Hume, va poder "despertar del somni dogmàtic". Sembla que el dogmatisme d'aquest somni fa referència a la filosofia racionalista que havia rebut de Wolf i Leibniz.
La influènciade Hume sobre Kant va consistir a canviar la direcció dels seus pensaments que eren, d'alguna manera, condicionats per la seva formació racionalista.
Hume inclou la causalitat entre els raonamentssobre qüestions de fet i posa la relació causa efecte com a fonament de la mateixa, ja que aquest tipus de raonaments sempre suposen una connexió entre el fet present (causa) i el que s'infereix d'ell(efecte). A més, el contrari d'aquest fet inferit sempre és possible, no és contradictori. Tanmateix, la relació causa efecte no és descoberta per la raó sinó que el coneixement d'aquesta relaciósorgeix de l'experiència, fet que mostraria més clarament la inclusió de la causalitat dins d'aquest grup i no dins el de les relacions d'idees.
Kant considera meritori que Hume hagi analitzat laconnexió entre causa i efecte perquè la considera important en Metafísica. També reconeix a Hume que hagi exigit, a la raó, la necessitat d'aquesta connexió, il · luminant el concepte de causa, mostrant queel concepte d'efecte no se segueix de la mateixa; és a dir, que la relació entre tots dos és sintètica, no analítica. Però fins aquí arriba el límit del que Kant troba de positiu en l'anàlisi de Hume, ja que no comparteix les seves conclusions :
Que tal connexió es basa en l'experiència (ni en la raó, ni en els sentits); així doncs, els judicis amb tals enllaços serien contingents i no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ttttttt
  • ttttttt
  • ttttttt
  • Ttttttt
  • ttttttt
  • ttttttt
  • Ttttttt
  • ttttttt

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS