Tu Madre Es Tonta

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
Noucentrisme
Definició: Corrent cultural i politic que es va iniciar amb la creacio de la solidaritat catalana (1906) i es va acabar amb el cop destat de primo de rivera(1923)
Motius de l’inici:Eugeni d’ors va publicar el glosari Josep Carner va publicar els fruits sabrosos , Es va fer el primer congres de la llengua catalana.
Mancomunitat(1914)-> Va impulsar la llengua i la culturacatalana per aconseguir la modernitzacio social i cultural del pais.
Pompeu Fabra va fer una reforma linguistica.
Propostes ideologiques: Voluntat de canvi i de renoviacio el mon classic es va prende coma model cultural el noucentrisme va perseguir la perffecio basada en la imposicio de la rao l’ordre la serenitat i la ballesa formal.

L’avanguardisme
Es va iniciar el 1909 amb la publicacio delmanifest futurista del escriptor italia marinetti i va acambar el 1940 amb la invasio nazi. Va propugnar un vitalisme basat en la destruccio de l’harmonia, la irracionalitat , el somni , la follia , latransgressio i ladmiracio per l’evolucio d’elements de la societat industrials.

Futurisme: Suposa un trencament total amb l’orde imperat en el passat. El discurs literari es caracteritza perlabsencia de puntuacio i majuscules el tracament dels versos i el desordre en sintaxi . Fenensa llibetrat i maginacio sense fils.

Surrealisme : busca l’alliberacio absoluta de l’individu i trencaqualsevol lligam . Dona molta mportancia als somnis perque x ells es manifesten els desitjos mes amagats del subconcient, Es partidari de l’escriptura automatica.

Cubisme : utilitza metodes cientificsper canviar l’aspecte de la realitat, EN plastica repsenten els objectes amb figures gemoetriques que l’individu ha de reconstruir mentalment. Utilitzen collage per efectes com la literatura.Dadaisme: Es partidari de lescriptura automatica pero amb lobjectiu de crear un caos intelectual com a reflex de la realitat caotica que esta immers linvidividu.

Joan salvat papasseit.
Barcelona 1884...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los tontos
  • Tonto
  • tonto
  • Tonto
  • Tonto
  • Tonto
  • eres tonto
  • tonta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS