tu madre

Páginas: 3 (510 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2014
Es defineix políticament per les monarquies absolutes, socialment per la societat estamental amb dos estaments privilegiats (aristocràcia i clergat) i econòmicament per una dependència gairebé totalde l'agricultura, l'escassa producció industrial, centrada a les ciutats, que estava controlada pels premis.

Resposta 1
Moviment cultural que va sorgir a la dècada dels 30 del segle XIX aCatalunya caracteritzat principalment per la voluntat de la recuperació literària de la llengua catalana. Se sol datar l’inici del moviment el 1833 amb la publicació al diari El Vapor de la coneguda oda a laPàtria de Bonaventura Carles Aribau.

Resposta 2
Doctrina política que es va anar elaborant al llarg dels segles XVIII i XIX que partia dels principis de la llibertat individual i econòmica, de laigualtat dels ciutadans davant la llei, de la divisió de poders i de la consolidació d’un Estat de dret garantit per una constitució.

Resposta 3
Forma política en què el monarca no tenia caplimitació de tipus jurídic en l’exercici del seu poder, el poder era indivisible.

Resposta 4
Aixecament militar liberal contra l’absolutisme. Un militar liberal es declarava a favor de la Constitució,esclataven revoltes principalment a les ciutats, per tal de forçar un canvi polític. Van ser constants les intervencions de l’exèrcit en política al llarg del segle XIX, el penúltim va ser elfracassat del general Franco i l’últim del segle XX el 23F de Tejero.

Resposta 5
Moviment polític que aspirava a la independència total de cada municipi, també s’utilitza de manera pejorativa per definirl’excessiu relaxament del poder de l’estat central.

Resposta 6
L’exèrcit havia esdevingut obligatori i afectava a una cinquena part de tots els joves en edat militar, entre els 20 i 30 anys. Lesclasses benestants es podien lliurar del servei militar mitjançant una pagament en metàl·lic a l’Estat, o pagant a un altre soldat i ser substituïts.

Resposta 7
Transformació del moviment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madre
  • Su madre
  • madrid
  • La Madre
  • Tu Madre
  • Madre
  • Madres
  • Madre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS