Tu Mama

Páginas: 2 (407 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2012
Manuel de Pedrolo,

Manuel de Pedrolo va nàixer’l’1 d’Abril de 1918 a un posa-li llamadao Aranyó. Orfe de mare, va ser criat per són pare i pel seu tia i va viure fins a la seua adolescència enTarrega. Va anar a Barcelona per a acabar els seus estudis de batxillerat. Participara en la Guerra Civil dins de l'Exèrcit Popular. Algunes de les seues obres van ser censurades. Va tindre moltainfluència entre la societat dels anys huitanta i noranta com a escriptor i com personatge públic, Sempre es declare com a independentista. El 26 de juny de 1990, a causa d'un càncer, mor a Barcelona.Narrativa
Manuel de pedrola va ser dramaturg, assagista i novel·lista, és un de l’autors mes llegits de la postguerra. La seua proproduccio esta formada per articles periodístics, algunes obres teatralsi una obra novel·lística de mes gruix de la nostra literatura. Tracta els gèneres des de tots els punts de vista i utilitza qualsevol classe de tècniques i experiències formals.
La novel·la és una deles parts mes importants de la seua obra en quantitat i en qualitat, destaquen algunes com, Estrictament personal, tots els besties de carrega, Mossegar-se la cua i Mecanoscrit del segon origen,novel·la de ciència ficció que explica la història d’Alba i Didac, uns xics que sobrevivena un atac extraterrestre que pràcticament a acabat amb tota la vida en la Terra i els personatges assumixen lamissió de repoblar-la.
Teatre
La seua producció teatral esta formada per 13 obres centrades en el tema de la llibertat, plantejada des de diferents angles i amb coincidències amb el teatre del’absurd de Beckett o Ionesco.
El teatre de l’Absurd naix a França durant els anys cinquanta. Este tipus de teatre abandona la reflexió lògica i posa a l’espectador davant de situacions absurdes com aarguments desvaratats, personatges buits i diàlegs incoherents.
Algunes de les seues obres teatrals són: Cruma és la que mes s’acosta al teatre de l’absurd de l’època, algunes de les coincidències...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mama
  • Mama
  • Hay Mama
  • tu mama
  • mamá
  • mama
  • Mama
  • No Mames

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS