Tubereculosis

Páginas: 5 (1217 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2015
Introducció.
La protagonista de Mouline Rouge, Satine tenia tuberculosi,ella estava molt feble y es cansava molt, i quan tossia treia sang, per saber si tot allò era més que un refredat va anar al metge, i li va dir que li expliques els símptomes. Espantada la Satine per la possible transmissió de tuberculosis que havia patit va començar a fer preguntes: Que em passa? Es mortal? Em curare?Contagiaré a les persones del meu voltant? Em farà mal el tractament?... El doctor al veure a la Satine tan preocupada li va explicar tots el símptomes i el tractament que li farien per curar-la.
Símptomes de la tuberculosi
Les persones amb TB sovint se senten febles o malaltes, perden pes, tenen febre i sudoració nocturna. Si tenen la malaltia de la TB en els pulmons, també és possible que tussin ique tinguin dolor al pit, i pot haver sang en el seu tos. Altres símptomes depenen de quina part del cos està afectada.
Una tos intensa que dura 3 setmanes o més
Dolor al pit Tos amb sang o esput (flegma des del fons dels pulmons)
Debilitat o cansament
Pèrdua de pes
Faltade gana
Calfreds.
Febre
Suor durant la nit
Transmissió (per malalties infeccioses o hereditàries)
Els bacteris de la tuberculosi es propaguen per l'aire d'una persona a una altra,són microscòpiques gotes de saliva procedents del malalt (anomenades aerosols). Quan una persona malalta de tuberculosi pulmonar o de la gola tos, esternuda, parla, canta o escup, expulsa bacils tuberculosos a l'aire.Les persones que es troben a prop les poden inhalar i infectar-se. N'hi ha prou que una persona inhali uns pocs bacils per quedar infectada. Aquestes gotes amb bacteris tenen una mida molt petit i arriben a zones profundes del pulmó de la persona sana, on podrien proliferar donant lloc a la malaltia.
La tuberculosi NO es transmet per:
- Cigarretes -Compartir aliments o begudes - Coberts - Compartir raspalls de dents - Donar-li la mà a algú - Donar petons. - Gots - Tocar la roba dellit o els inodors. - Tasses
Diagnòstic.
Quan es va a la consulta amb símptomes que poden indicar tuberculosi, el metge farà una sèrie de preguntes encaminades a conèixer la durada del problema. A més, s'encarregarà de fer diverses proves per comprovar el diagnòstic de tuberculosi:
L'anàlisi de les flemes al laboratori és especialment important,perquè la flema és elmecanisme d'expulsió dels bacteris i, per això, apareixeran en ella.
La radiografia mostrarà l'estat del pacient. Si ja i son els buits en el pulmó es considera que la malaltia es troba en una fase avançada que requereix tractament immediat, i pot significar que el pacient és potencialment contagiós.
Una altra prova molt habitual per detectar el contagi de tuberculosi és la prova de la tuberculina, queconsisteix a injectar sota la pell un derivat d'una proteïna del bacteri, que és inofensiu, i estudiar la reacció de la pell
Si el metge conclou que el pacient té tuberculosi i que el bacteri ha estat en el seu organisme un temps important, caldrà conèixer les persones amb les que s'ha relacionat, per instaurar un tractament preventiu i tractar d'impedir que la malaltia arribi a desenvolupar-se enelles.
Tractament de la tuberculosi
Aquesta malaltia infecciosa pot tractar-se, però el tractament de la tuberculosi és llarg i una mica complex. Es basa en la presa de diversos antibiòtics durant períodes de temps mai inferiors a sis mesos. Solen combinar dos antibiòtics durant els sis mesos (isoniazida i rifampicina són els més freqüents), però associant un o dos antibiòtics més durant els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS