Turisme

Páginas: 4 (824 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2014
3.3.2.- L’administració provincial
Les diputacions són l’òrgan de govern de les províncies, que són entitats territorials formades per agrupacions de municipis. Les seves competències mésimportants són la coordinació dels serveis municipals per a la seva més adequada prestació, l’assistència jurídica, econòmica i tècnica als municipis, la prestació de serveis públics de caràcter supramunicipali la cooperació al foment de tot el territori provincial, per això aproven anualment plans de cooperació a les obres i serveis municipals.
Les províncies no han tingut un especial tractament enmatèria turística, ateses les seves especials característiques d’administració local de cobertura. No és el cas de la legislació turística d’Andalusia, Castellà-Lleó, Canàries (Cabildos Insulars) i, demanera especial, tampoc ho és en el cas de Catalunya, que en la seva Llei de Turisme contempla tot un seguit de competències circumscrites a la coordinació del foment i la promoció de l’activitat delsmunicipis, a la promoció dels recursos turístics de la província, a l’assistència i cooperació tècnica i econòmica als municipis (Llei 13/2002, de 21 de juny, de Turisme de Catalunya ( art. 71)).
Noobstant això, d’acord amb l’article 36 de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local, ostenten una competència general d’assistència i cooperació tècnica, jurídica i econòmica dels municipis de laprovíncia, en qualsevol dels àmbits materials d’actuació, inclòs el turisme. És en aquest sentit que cal ressaltar la importància que tenen les competències assumides en matèria de foment de laimatge turística dels municipis de poblacions inferiors a 20.000 habitants i de la promoció de les marques turístiques, respectivament.
Aquestes competències són exercides mitjançant la creació d’ens i/oorganismes de caràcter autònom (Patronats Provincials de Turisme, que trobem a Tarragona, Lleida i Girona) o mitjançant la creació d’àrees funcionals dins de la estructura i organització de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS