Turismo como actividad economica

Páginas: 5 (1078 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2011
1. El turisme com a activitat econòmica
A causa de la complexitat del sector, és evident que per a conèixer el turisme fa falta l’esforç i el coneixement, per part, de moltes i diverses disciplines. Les principals són les que s’exposen a continuació: geografia, demografia, psicologia, ecologia, sociologia, política, història i economia.

Si entres a la web de Les Coves d’Altamira podràs veureclarament les relacions que l’activitat turística te amb diverses disciplines.
Entra a la web: http://museodealtamira.mcu.es i a partir de la informació que trobis explica quines creus que són les relacions entre un enclavament turístic com aquest i les disciplines abans esmentades.
Raona amb detall la teva resposta.

És evident que per a conèixer el turisme, en aquest cas, de l’enclavamentturístic de les Coves d’Altamira, necessitem esforç i el coneixement de diverses disciplines:

 Geografia. Aquí haurem d’estudiar els moviments i desplaçaments al llarg del planeta i estudiar les característiques que fan atractiva la destinació en qüestió. En aquest cas, la web disposa de diversos d’enllaços amb la localització de les coves, adreces d’interès, plànols de carreteres itransports per poder desplaçar-se. A més, dóna informació d’altres destins arqueològics de la propia provincia de Cantabria i a més. d’Asturies i del País Vasc, especificant l’oferta cultural de cadascun, la localització, els accesos, el telèfon, l’horari i el preu de la visita. Això facilita el recorregut del turista, que pot aprofitar per visitar diversos llocs.

 Demografia. Estudiarem l’evolució iles característiques de la població. És a dir, haurem d’estudiar tant els residents d’un lloc que generen visites a d’altres destinacions com els residents d’altres lloc que visiten una destinació concreta. Resumint, estudiarem el turisme emissor i el turisme receptor de la provincia en qüestió.

 Psicologia. Farem un estudi de les qüestions fonamentals que provoquen que un individu trïi unadestinació o una altra. Amb això hauriem d’estudiar allò que es vol trobar el visitant quan arriba a les Coves d’Altamira, i d’allò que està buscant. Per això, aquesta web ens facilita la visita a les coves, ja que és una web molt completa amb dades de tot tipus, per poder apropar-nos a les coves, sense moure’ns de la cadira. Té una molt bona presentació tot això justificat amb una granquantitat d’informació molt bé estructurada, que atreu al possible turista que visita la web.

 Ecologia. Això es refereix a la continua explotació abusiva i l’espoliació dels recursos naturals dintre d’enclavaments turístics com aquest. Aquesta web consta de dos apartats principals:
1) Conservació. Tant el Museu com les Coves d’Altamira requereixen un tractament singular en quant a conservació esrefereix:
a. Conservació de les Coleccions. El Museu disposa d’una gran colecció de peces arqueològiques i antropològiques que requereixen unes condicions ambientals específiques (il•luminació, temperatura i humitat adaptada al tipus de materials de les peces).
b. Conservació de la Cova Original. Un equip del “Consell Sup. d’Investigacions Científiques” i de “L’Institut de PatrimoniHistòrico-Espanyol” està analitzant els paràmetres ambientals i el grau de contaminació microbiològica de la cova per determinar les condicions reals de conservació i establir un nou règim de visites pels propers anys.
Si tot va bé, la Cova Original s’obrirà de nou al públic en 2005.
2) Investigació. En aquest apartat ens expliquen les diverses línies d’investigació que està portant a terme el Museu, elsProjectes en els quals s’està col•laborant, les excavacions fetes a la primera cova descoberta (Cova de Cualventi), notícies referents a les Coves i el Museu d’Altamira i una mostra de les coleccions i els materials de que estàn formades les Coves.

 Sociologia. Aquesta disciplina tracta l’impacte social del turisme com a fenòmen de masses i també l’impacte sobre les societats receptores de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Turismo Como Actividad Económica
  • El turismo como actividad economica
  • El turismo como actividad economica
  • La importancia del turismo como actividad economica
  • analisis del turismo como actividad economica
  • El Turismo Como Disciplina Cientifica o Actividad Economica
  • EL TURISMO: COMO DICIPLINA CIENTIFICA O ACTIVIDAD ECONOMICA
  • Turismo Como Actividad Economica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS