Turismo en baja california

Páginas: 8 (1792 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2012
Els llocs turístics

Segons la classificació de Krippendorf, podem distingir dos grans línies: la relacionada amb els conceptes generals, i la relacionada amb el comportament del turista.

Respecte als conceptes generals, destacarem:

- Turisme irreflexiu/reflexiu: es dona un turisme irreflexiu, ja que no hi ha gran interacció entre els turistes i la destinació. La majoria de turistesque hi arriben, bàsicament des dels EEUU, independentment de si seran reincidents en l’elecció de la destinació, no generen vincles amb la destinació, i la utilitzen com un territori ideal per descansar i aprofitar el sol i les platges. Malgrat la seva possible participació en determinades activitats que fan conèixer una mica més l’entorn, no hi ha un compromís personalitzat en desenvolupar ocontribuir a un turisme sostenible o saludable.


- Turisme ofensiu/defensiu: el turisme ofensiu és un fet, ja que hi ha un contrastat impacte mediambiental, degut a la construcció massificada en primera línia de platja o a la contaminació de determinats espais naturals. A més, amb la implantació i creixement de construccions de segones residències per part dels turistes nord americans icanadencs normalment en urbanitzacions tancades, no fan més que trencar una mica més les possibles relacions entre locals i turistes.


- Agressiu/prudent: el turisme ha estat molt agressiu ja que ha importat a la zona, les costums i activitats d’oci tradicionalment nord americanes, com la construcció de grans centres comercials, establiment de determinades cadenes de restaurants, productes deconsum, adaptació de bars i discoteques,...


- Ràpid/desbocat, lent/sensat: el creixement del turisme a la zona ha estat molt ràpid, que va començar amb arribades esporàdiques de turistes nord americans als anys 70, i actualment s’ha convertit en una zona especialitzada en turistes del país veí, i també s’ha obert a nous mercats, com ara la Unió Europea o Rússia, motivat per part de lesadministracions públiques i els inversors privats, per donar a conèixer la destinació a nivell mundial, i que creixi el número de turistes, i baixi una mica la dependència nord americana.


- Grans progressos/petits passos: La destinació ha progressat molt en poc temps, i crec que faria falta una revisió de l’estructura de la mateixa.


- Incontrolat/controlat: Hi ha un fàcil control delnúmero de turistes que es reben per part de països com EEUU i Canadà, gràcies al pas de la frontera que hi ha per accedir a la zona, i la gran utilització del transport terrestre, però en canvi hi ha un descontrol bastant gran en el número de jubilats nord americans bàsicament que resideixen gairebé tot l’any a la zona. El creixement urbanístic, ha estat també incontrolable degut al gran número deconstruccions que s’han realitzat, dibuixant el nou paisatge urbanístic.


- No reglamentat/reglamentat: Mèxic és un país que te fama de ser una mica corrupte per part de determinats funcionaris públics, i malgrat existir normativa vigent respecte a construcció respectant el medi, hi ha un mega projecte aprovat per la construcció d’hotel, camp de golf, residències, etc... , en un espaiteòricament protegit. Un exemple de que malgrat haver-hi regles de comportament, depenent dels interessos que es donin, poden ser “saltades” ( en realitat no és un problema exclusivament mexicà, només cal passejar per la costa Cantàbrica, o per regions com Múrcia i Andalusia, per veure exemples nacionals....)


- Maximitzador/Optimitzador: A primera vista, sembla que la prioritat ha estataconseguir el màxim de benefici en el mínim temps possible, i s’han impulsat determinats projectes de destinacions turístiques, per augmentar capacitat i oferta, però s’han comés els mateixos error, portant a l’esgotament de determinats recursos.


- Excessiu/moderat: El turisme de la baixa califòrnia està molt enfocat al turisme nord-americà, cosa lògica si tenim en compte que son amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Importancia del turismo en baja california
  • Turismo baja california
  • Baja california
  • Baja California
  • Baja California
  • Baja California
  • baja california
  • Bajo california

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS