TURISMO

Páginas: 7 (1741 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
IMPORTANCIA DEL SECTOR TURISTIC: Pel que fa a l’evolució i context general del turisme és molt important tenir en compte els grans canvis que el sector ha experimentat. Els seus inicis es daten al renaixement i, des de llavors, a conseqüència
dels canvis de la societat i d’altres factors, el turisme ha anat patint variacions per tal de satisfer les necessitats de la societati, així, poder fer créixer el sector.
Per la ECONOMIA, es molt important per l’economia del país ja que generava un percentatge elevat del PIB.
Per el SOCIO-CULTURAL, gracies el turisme fa que les ciutats i països millorin la seva imatge i infraestructures.

REPTES DEL TURISME:
Impacte del turisme a la societat.
Incrementar el turisme de forma sostenible
Llibertat de viatjar, turisme al’abasta de tothom
Crisi
Canvi climàtic, buscar solucions per reduir les emissions.
Increment preu petroli.
Recursos humans, formació i retenció de talents.
Adaptació del client, és més exigent.

FACTORS QUE HAN CANVIAT LA FISONOMIA DEL TURISME:
Aparició i millor de les tecnologies
Aparició de les companyies low cost.
Adaptació als nous hàbits i consumidors.
Nous canals de distribucióNous canals de comercialització.
L’augment dels preus del petroli.
AMB AQUESTS CANVIS HAN DE DONAR RESPOSTES:
La internacionalització.
Els preus dinàmics
I+D+I
Finançament i impostos.
Impacte del turisme en la societat.
Millora la formació
Paper de les administracions.
Control de costos
Sensibilització de la societat.

La demanda turística ha anat canviant al llarg dels anys. Als inicisels tres tipus de demanda (nixol i innovadora; massiva i previsible; fragmentada i desanimada) eren clarament per motius d’oci Al cap dels dos anys van aparèixer també els viatges per motius de negoci. Amb l’aparició d’aquests nous turistes, les necessitats també van canviar, ja que les prioritats d’aquests nous viatgers de negoci van passar a ser la rapidesa, l’eficiència, la comoditat l’accésa les tecnologies i no ho són tant el pressupost, la seguretat, la preparació anticipada; prioritats per aquells turistes que viatgen només per oci.
Els factors generals que més influeixen en la demanda no només son els factors econòmics, sinó que també ho són el màrqueting, la seguretat en el viatge, els factors tecnològics, la globalització, els nous hàbits i el factor amb més importància es lademografia, actualment es preveu un gran augment de demografia i per tant amb l’increment del a població mundial hi relacionen l’aparició de més oportunitats i generació de nous perfils, fet que comporta que la demanda s’hi adapti per tal de satisfer a la població.

ESCENARI PRECRISIS
En l’escenari 2007 són més persones, més diners, més desplaçaments.
Els professionals itinerants:Treballen a un lloc i viuen en un altre.
Necessiten: tecnologia durant el viatge, centres de transport a prop, facilitat per fer reserves i tramists de seguretat i facturació dels aeroports.
Els excutius professionals Exclusivitat per aquells que el temps és or. Necessitats: exclusivitat i personalització, aprofitar el temps, rapidesa i comoditat en els aspectes dels viatges.
Els Clans Mundials:Les fronteres es dilueixen i les nacionalitats es barregen gracies al creixement flux migratori. Necessiten: viatges preparats, reserves amb grup, pressupost limitat.
Gent gran activa: Seran més i tindran una elevada esperança de vida que els convertirà en viatgers experimentats. Necessiten: pressupost limitat, comoditat als seients i a tots els serveis relatius a la mobilitat i a la salut.ESCENARIS POSTCRISIS:
1. El viatger auster: tot i la crisi i les retallades, les empreses no es neguen a realitzar els seus viatges, sinó que els veuen necessaris. Per aquesta raó apareix el Travel Manager, es a dir el responsable dins d’una empresa que s’encarrega dels viatges dels treballadors de l’empresa i es renoven les polítiques de viatges amb la finalitat de reduir despeses i seguir fent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS