Turismo

Páginas: 5 (1202 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
AREA DE GUISSONA
Introducción:
El Grup Alimentari Guissona és una cooperativa privada, ja que l’Estat no hi intervé. El seu model organitzacional correspon a l’horitzontal perquè els caps de cada departament són els que decideixen com s’organitzarà el treball. Poder de decisió és centralitzat.
Pel que fa l’Agropecuària de Guissona, S. Coop. Ltda., compta amb 174 empleats. Per altra banda,la Corporació Alimentària Guissona, S.A, consta de 3179 treballadors i, ja per últim, els establiments “bonÀrea” estan composats per 385 botigues o centres en franquícia a Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara i Andorra. D’aquestes 385 botigues, 100 en són supermercats.
El producte principal que ofereixen al mercat són els productes càrnics ja que executen , encara que tenen moltaimportància els pinsos (en les zones properes a Guissona) i les benzineres a nivell estatal, (xarxa de 34 gasolineres).
Análisis Interno:
puntos fuertes:
- Grau d’especialització/ multifunció. El Grup Alimentari de Guissona té el seu grau d’especialització en càrnics ja que realitza tot el cicle intern complet des de la producció animal fins la seva comercialització.
Buena relación calidadprecio.
- Integración: mayor control de los costes, mayor posiblilidad de diferenciación. Es un ciclo cerrado; debido a que en la función de la producción ramadera, hay que incluir la alimentación animal... També en la funció de la producció ramadera, s’hi ha d’incloure l’alimentació animal, en què la producció de pinsos és un punt de partida clau per a la Cooperativa. Degut a que els animals ja nopodien ser alimentats, en motiu de la gran quantitat, amb productes naturals dels horts i cereals, es van construir moltes fàbriques de pinso, amb flotes modernes de camions a granel, que van fer possible l’evolució de la ramaderia i la indústria càrnia, com també una millora en la producció agrícola. L’alimentació animal, inclou laboratoris d’anàlisis de primeres matèries i de pinsos ilaboratoris químics de pinsos. Un altre aspecte en l’alimentació animal és el subministrament de pinsos als grangers, mitjançant camions. Es fabriquen dipòsits en diferents indrets. Un dipòsit és un centre de distribució i subministrament de productes agropecuaris (pinsos, medicaments, material ramader, etc). Actualment es disposa de 110 dipòsits.
- Multifuncionalidad: Variedad de productos. Es decir,la cooperativa de Guissona, su producción no solo recae en los productos cárnicos, sino que cuenta con la elaboración y la producción de un amplio abanico de productos propios.
- Distribución y comercialización: La estratègia d’ integració de l’empresa es vertical per evitar els problemes que comporta el fet de no controlar la distribució dels productes. L’empresa duu a terme tots elsprocessos, des del naixement de les aus i el bestiar, passant per la fabricació dels pinsos, la cria i engreix dels animals, el sacrifici, la transformació i l’elaboració dels productes fins a la seva distribució i la venda directa mitjançant les botigues “bon Àrea” o a través de majoristes i detallistes. Es a dir no utilitza cap intermediari.
- Pel que fa a les zones geogràfiques, la seva xarxa debotigues es situa fonamentalment a Catalunya i zones limítrofes. L’empresa no contempla obrir establiments a l’estranger, ja que li dóna molta importància a la proximitat amb els seus clients i així encarregar-se ells mateixos de la distribució dels productes. Integrar-se en el estranger significaria entrar en negocis o mercats geogràfics desconeguts però també innovar i adaptar una gamma extensa deproductes per satisfer els gustos y necessitats del país on s’exporta.
Establiments Bon Àrea 385 botigues/franquícies. (Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalaara i Andorra). Es un puto fuerte, porque la áreas de actuación (promoción y distribución) se limitan a España y Andorra. La empresa no contempla...
- Caixa rural de Guisson: els intereso que generen a la "caixa rural de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS