Tutoria

Páginas: 25 (6058 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2011
SOCIETAT, FAMÍLIA I ESCOLA II

PROJECTE ENTREVISTES
[TUTORIES ESCOLARS]

PROJECTE ENTREVISTES

GRUP 3

ÍNDEX:
o o

CAS 1: TUTORIA AMB ELS PARES DE LA TAMARA………………………………………P.3 CAS 2: TUTORIA AMB ELS PARES DE L’AINOA……………………………………………P.15

2

PROJECTE ENTREVISTES

GRUP 3

CAS 1: TUTORIA AMB ELS PARES DE LA TAMARA
ASPECTES PREVIS: Informacions més rellevants: La Tamara és unanena De 5 anys, d’ètnia gitana. No presenta un bon comportament a classe, no té expressió, i presenta una actitud impulsiva i desafiant cap a la mestra i cap als companys. És difícil cridar la seva atenció. Necessita algú al costat per fer les feines de l’aula. Agredeix (a vegades) als seus companys. No assoleix els objectius marcats d’aprenentatge del grup classe, a causa del seu dèficitd’atenció. La situació a casa també és complicada, ella viu am la seva mare, un germà de 7 anys i l’àvia, un tiet que de tant en tant és a casa i el seu pare, és a la presó. La mare de la nena mostra despreocupació. L’àvia és drogoaddicta. La psicopedagoga a tingut una entrevista amb una assistent social i l’anterior tutora, ha intentat que el seu comportament millores amb unes pautes però no hi hagutresultat aparent. La tutora actual no l’havia tingut abans com alumna. La tutora actual tot i conèixer el cas (per sobre), ha concertat hora amb l’assistent social per saber més a fons el seu cas.

Contextualitzar el cas amb tots aquells aspectes que cregueu necessaris (escola, família, ampliació d’informacions...) : L’escola, és mostra molt activa en ajudar a la Tamara, per tal que assoleixi elsaprenentatges marcats a nivell de curs i posa ajuts a l’abast de la tutora per tal de que això es pugui fer possible.

3

PROJECTE ENTREVISTES

GRUP 3

-

La família, la mare sempre a vingut a les tutories marcades de l’anterior tutora, però ella no tenien gaire bona relació, ja que aquesta li exposava que la seva filla tenia un mal comportament per culpa d’ella (la mare) que no li prestavala suficient atenció.

-

Ampliació d’informacions: La tutora actual, desprès d’haver tingut l’entrevista amb l’assistent social, ha rebut més informació (sobre aquesta) com per exemple que: l’àvia moltes nits no és a casa o arriba molt tard i de qualsevol manera, fins i tot, algunes vegades a despertat a la Tamara. A casa de la Tamara no hi ha una rutina marcada (establerta), ni els horarisalimenticis, ni d’hores de son, etc. La mare de la Tamara se l’observa molt despreocupada, deixa molta llibertat a la seva filla (la deixa sola al parc,...) i va amb les seves amigues. El seu germà ha tingut diversos problemes a l’escola, pels quals la mare també a tingut que anar a fer tutories amb la mestra. La mare presta més atenció cap al fill. A més, sap que l’anterior tutora de la Tamara,quan és cansava del seu comportament la deixava anar a jugar i la resta feien classe, per tal de que la nena no molestés ni enrederís al grup classe. Presentació de les persones implicades:

-

La tutora, la Laia de 36 anys. Fa 6 anys que és mestra a aquesta escola, sempre ha estat treballant a parvulari, però només fa 2 anys que és tutora d’un grup. Porta des de els 25 anys exercint laprofessió, ja que va aprovar les oposicions, va estar 2 anys treballant d’escola en escola fent substitucions i després 3 anys en una escola on ella va marxar, ja que li van oferir plaça a la seva ciutat natal. És molt tranquil·la, té paciència i sap estar.

4

PROJECTE ENTREVISTES

GRUP 3

Com a tutora, li agrada innovar i fa avaluacions constants. El seu grup classe no és un grup difícil, sónnens moguts però fan cas a les seves “ordres”. El més difícil de l’aula és saber respectar el torn de paraula dels companys. La mare de la Tamara, es diu Saray i té 23 anys. Va casar-se amb 16 anys i va tenir el seu primer fill aquell mateix any. Als 18 anys va tenir a la Tamara, i als 22 anys el seu marit, de nom, Santos de 30 anys, va ser arrestat per atracament a mà armada, on va resultar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tutoria
  • tutoria
  • Tutoria
  • tutorias
  • Tutoria
  • tutoria
  • tutoria
  • tutoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS