uf va dir ell

Páginas: 7 (1629 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2014
TEMA

Son 13 contes sobre situacions quotidianes i temes d’actualitat.


CARACTERÍSTIQUES GENERALS

Uf, va dir ell mostra les característiques que defineixen la seua obra, trets relacionables amb la seva preferència pel conte sobre la novel•la. Son tretze histories breus que tracten sobre temes quotidians que acaben adoptant una temàtica tràgica i còmica al mateix temps mitjançant elhumor negre. En aquests contes, Monzó s’expressa de manera concessiva i exacta. A més, en aquests relats també es mostra el distanciament tan característic de Monzó.


PERSONATGES

Les històries son protagonitzades per personatges anodins, solen ser parelles d’enamorats que es menteixen l’un a l’altre o tenen un problema absurd que els acaba separant. També es típic la historia d’un xic o unaxica que busca el seu amor d’alguna manera simple.



ARGUMENT

L’Honestedat
Una infermera es troba amb un malalt mort, però la infermera en cap té una cita y el seu torn acaba en quinze minuts. Com no vol anular la cita li demana al metge nou que carregui ell amb el mort. Al baixar ella pensa que potser ell li demanarà un favor a canvi com una cita. Ix al carrer i de seguida truca al homeamb el que estava citada per anular la cita.

L’Amor
L’arxivera menysprea sempre a un futbolista fins que ell un dia li pega una bufetada, des d’aleshores ella el tracta bé i l’estima. Ella li proposa viure junts i ell pensa que si li hagués proposat el mateix fa poc temps l’hauria encantat.

Vida matrimonial
Una parella arriba a un hotel i es queden a una habitació amb dues llits. Escoltenque a l’habitació del costat estant mantenint relacions sexuals y es van a dormir. Ell es masturba, i aleshores ella se li acosta, però ell li diu que no té ganes. Després escolta com ella està masturbant-se i ell comença plora.

La submissió
Una dona vol un home que mai li parli d’amor, que no vulga estar amb ella i que li pegui, perquè amb tantes llibertats ell mai es cansarà d’ella.



Elcicle menstrual
Una xica s’esforça per oblidar el seu amor de tota la vida i s’acaba casant amb un altre. El seu amor de tota la vida se li declara però ella diu que es massa tard. Mentrestant el seu marit la deixa per una altra. Coneix un altre home però aquest la deixa perquè no vol llitar-se amb ell. Ella, ressentida, se’n va a un bar i es llita amb un desconegut.

La inòpia
Una donas’acaba de divorciar i està parlant amb un amic sobre que alguns homes son molt atractius. Ell la mira amb llàstima però ella li diu que no la mire així que pareix que està insinuant-se.

La fe
Una dona pregunta al seu home si l’estima. Ella li pregunta moltes coses fins que ell perd la paciència. Aleshores ella li diu que si perd la paciència potser es que no l’estima.

Pigmalió
Pigmalió coneixuna dona i li ensenya tot el que sap del sexe. Després ell pensa que ella l’està enganyant amb altres homes i la tira fora.

La immolació
Una dona vol pujar a la torre de Pisa però el seu marit té por. Ell accepta pujar per amor y ella no s’adona de que es una prova d’amor.


L’enteniment
Una dona cada volta que se’n va al llit amb algú s’ho diu al seu nuvi perquè s’ha enamorat. El seu nuviho fa perquè vol que tots ho sàpiguen. A ella això li molesta, però ell es posa gelós perquè ella s’enamora.

El determini
Una parella s’acomiada prenent un cafè. Desprès de tres anys s’entenen tan bé que estan avorrits l’un de l’altre. Els dos han quedat amb una altra persona i s’emocionen al veure que en realitat no saben res.

L’admiració
Un novel•lista es casa amb una admiradora. Quannaix el primer fill, ha de canviar de treball per a poder comprar un pis més gran i comença a treballar en publicitat. A la seua dona li fa llàstima el seu marit, perquè ell no se’n recorda dels vells temps. Decideix anar a l’endemà a una conferència del autor de la novel•la que està llegint.

¿Per què les busques dels rellotges giren en el sentit de les busques...?
Un home li diu al seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Uf, va dir ell
  • Uf, va dir ell
  • uf, va dir ell
  • Uf va dir ell, Quim Monzó
  • El Que Diran
  • No lo dire
  • Dire
  • Diroes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS