Uihduie

Páginas: 4 (789 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2012
1) La descripció del paisatge i la seva relació amb l’acció que es narra.
El paisatge és una vil•la al costat de la muntanya. Es un paisatge que ja es veu que la historia no pot acabar be perquècomença amb un paisatge on l’ambient no es molt bo , les cases no segueixen cap estructura. A un turó hi ha la casa on tindrà l’acció, per aquest terreny pendent baixa un torrent. L’acció es desenvolupaaquí, des del turó on viu la família fins a la vora de les aigües torrencials on es troba el cos de Verí, el pare de família.
2) Funció i evolució de la Doloretes. Quina relació s’estableix entrel’aspecte extern i la problemàtica interior?
La funció de la Doloretes és la de mare, mestressa i, es podria dir, que esclava de tots els qui viuen a la casa. Abans de casar-se semblava una noia normal icontenta com tothom, però en contraure matrimoni amb el Verí la seva vida va canviar fins a extrems d’esclavitud i això també canvià sa personalitat i estat d’ànim. Degut a que sempre estava trista,ja que estava amargada a casa, s’aprimà perquè deixà de menjar i sempre feia cara de cansada o de malalta.




3) Caracterització dels personatges masculins. Quin tipus de societat se’n deriva?La caracterització dels personatges masculins son:
L’avi Palau: Un home de molt avançada edat gandul i que té cura de la seva salut per sobre de tot el de més. És vell i gras, sempreporta un mocador o el llibre de Faules d’Isop. La seva dona feia temps que havia mort.
En Quim, és el segon fill de l’avi Palau. Té 18 anys i es treballador però violent com el seu germà verí. No semblagens compassiu, ja que expulsa de casa a la Doloretes al poc temps de morir la família. És l’únic supervivent de la família, apart de la Doloretes.
En Verí, és l’hereu de la família i té 23 anys. Estreballador i violent. Es casa amb la Doloretes, perquè vol una dona. Mor esclafat per una mula al riu.
En Llombric, és el fill petit de la Doloretes i d’en Verí. És menut, prim (per això li diu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS