ujujuututju

Páginas: 2 (319 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014

LA PREHISTORIA


ee La pintura rupestre és un concepte referit principalment pintura prehistòrica, quan sobre les parets o els sostres de les coves, els homes dibuixaven o pintaven elsdiferents animals que caçaven, també pintaven escenes de significat ritual o màgiccom ara els ritus de la fertilitat etc. Els materials que empraven eren el carbó de llenyao d'ossos així com diferents tipusde terres de colors, tots ells aglutinats amb aigua ogreixos d'animals. Les pintures rupestres més antigues que es coneixen són les de lacova de Chauvet, al departament de l'Ardecha a França El mot«rupestre» deriva delllatí: «rupes» que equival a roca, però també s'admet com a sinònim de primitiu. Això planteja una qüestió metodològica, ja que ens hem de referir, no sols a la pintura prehistòrica,si no també a qualsevol manifestació pictòrica, en qualsevol època ja que en sentit estricte rupestre fa referència a qualsevol activitat artística feta sobre els murs de les cavernes, coves, abricsrocosos i fins i tot barrancs, etc.
Els homes prehistòrics, igual que els primitius actuals, atribuïen un significat i una funció màgics o ritual a les representacions de les seves pintures. Creienque la representació d'un bisó era una forma d'apropiar-se del bisó o que la representació d'una dona amb unes mamelles enormes assegurava la fertilitat. En tot cas, altres interpretacions suggereixenque algunes pintures rupestres podien tenir un significat informatiu o instructiu, com és el cas de certs dibuixos en esbós, anomenats «tectiformes» en la cova de Font de Gaume a Dordonya (França) quepoden ser interpretades com a trampes de caiguda per caçar el mamut.
Una pintura rupestre és un tipus d'art rupestre realitzat pels homes prehistòrics, que demostra que l'home, des del seu origen alaTerra és capaç de realitzar obres d'art a les parets de les coves que habita. També s'han trobat pintures sobre còdols, escultura, ceràmiques decorades i objectes ornamentals.[1]

Les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS