ultimate

Páginas: 3 (615 palabras) Publicado: 11 de junio de 2015
ULTIMATE
És un esport d'equip competitiu que es juga amb un disc volador Frisbee. L'objectiu del joc és aconseguir punts passant el disc al final de la zona oposada, de manera semblant al futbolamericà. Els jugadors no poden córrer mentre tenen el disc. L'equip que té el disc (frisbee) intenta passar-lo endavant sense deixar-lo caure i rebre'l en una zona d'anotació; (això és un punt).L'altre equip intenta interceptar el disc. Es un esport sense contacte i cada equip és mixt. L'ultimate es caracteritza pel seu esperit del joc, amb els principis de joc net, esportivitat i goig de jugar.Les regles de l’Ultimate:
El terreny de joc: Té una forma rectangular, amb dues zones d'anotació a cada extrem, les dimensions d'un camp oficial són de 64 metres de llarg per 37m. d'amplada,amb unes zones de gol de 37 m. x 18 m. El camp fa una llargària de 100 metres i una amplada de 37m.

Inici del joc: Cada punt s'inicia amb els dos equips alineats a la zona de gol respectiva. L'equipdefensiu comença llançant el disc cap a l'equip atacant. Aquest, en rebre el disc, comença a fer passades (llançaments) cap a la zona de gol contraria.

Anotació: Cada vegada que l’equip atacantassoleix fer una passada dins la zona de gol de l’equip contrari és gol.

Llançaments del disc: El disc pot avançar en qualsevol direcció per mitjà de llançaments sempre que s'estigui dins els límitsdel terreny de joc. Els jugadors no poden córrer ni caminar amb el disc a les mans. La persona amb el disc té 10 segons per llençar-lo, la defensa compta en veu alta i ha d'estar a menys de tres metresde la persona que té el disc. El defensa no poc tocar al contrari que té el frisbee.

Canvi de possessió del frisbee: Quan un llançament no es completa degut a la caiguda del disc dins el terreny dejoc, per sortir fora dels límits del terreny de joc o per un hand-block, la defensa pren la possessió del disc i passa a atacar.

Canvi de jugador: Els canvis es realitzen després d'una anotació o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ultimate
  • Ultimate
  • Ultimate
  • Ultimate
  • ultimate
  • ultimate
  • El Ultimate
  • Ultimate

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS