Un artista

Páginas: 4 (752 palabras) Publicado: 11 de abril de 2013
ESTUDI DE LA OMS SOBRE LA SALUT DE LA DONA I LA VIOLENCIA DOMÉSTICA


Aquest estudi de la OMS pretenia aclaparar les deficiències que tenien els estudis realitzats anteriorment per diferentspaïsos. Concretament vol estimar la prevalença de la violència contra la dona, avaluar la vinculació que hi ha amb l’estat de salut de la dona i la violència que ha patit, establir les situacions en queuna dona esta segura o pot patir violència per part de la seva parella i informar sobre les reccions que tenen les dones en resposta als abusos que pateixen. Aquets estudi te una gran amplitud im’agradaria comentar un apartat que concretament parla sobre l’esperit de dominant que té l’home quant duu a terme aquesta violència de gènere tan comuna avui en dia.
Els homes que maltracten a les sevesdones registren un comportament dominant més elevat que els homes que no ho fan. La OMS va definir aquets comportament amb algun dels actes que són més comuns en un home dominant:
-Impedir que esrelacioni socialment.
-Impedir que es vegi amb la seva família.
-Obsessió per saber on esta en cada moment perquè entre altres coses l’acusa d’infidel, així com s’enutja si la veu parla amb altreshomes.
-Tractar la dona amb indiferència i menyspreu.
El percentatge de dones que van admetre haver patit una o més d’aquests actes varia d’un 21% a un 90% depenent del país. Aquesta dada ens confirmaque segons la cultura alguns d’aquests actes es considera normatiu o comú i per tant més dones afirmen partir-lo. Cal destacar doncs que la violència física, sexual, o ambdues, va sovint acompanyadad’un comportament agressivament dominant contra la seva parella.
El motiu de tractar així una dona varia segons el cas. A l’estudi es va plantejar a diferents dones situacions diverses y se les vapreguntar si estava justificat que l’home pegués la seva dona. Algunes de les situacions eren no realitzar les feines de casa correctament, ser infidel al marit i negar-se a tenir relacions sexuals....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Artistica
  • Artistas
  • artistica
  • artística
  • El artista
  • el artista
  • Artistica
  • artistica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS