Un barril de sabó moll

Páginas: 2 (455 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2014
El Cafè de la Granota
Un barril de sabó moll

Contextualització
El conte comença situant-nos en un dia gris i fosc al matí, on l’escena narrada per un narrador intern i testimoni dels fets,esdevé al molló del Pedret i al carreró de Sant Francesc, el carrer principal del poble. D’altra banda, el cafè de l’Alexandre i la barberia del Miquel suposen escenaris secundaris.

El significat del’estructura del text
El que es veu clarament és una trama on es planteja als treballadors sotmesos al mal geni del seu amo; un desenvolupament de la historia on el Florenci adquireix protagonisme en elsfets que poden marcar un abans i un després respecte la seva submissió al Pere Camps; finalment, el conte conclou amb en Florenci resignat i amb tot el poble mofant-se d’ell. Però Moncada en comptesde compadir-se del Florenci, el que fa és donar-li aquest punt d’ironia amb elements com la pluja que fan més dramàtica l’escena o el sobrenom que rep el Sísif de la Ribera. Aquest apunt fa referènciaa un personatge mitològic que va ser castigat havent de pujar una pedra gegant per una pendent durant tota la eternitat.
El conte es va accelerant a mesura que van apareixent personatges, algunsque dialoguen amb el Florenci i altres que només es burlen d’ell. Així doncs, com hem dit abans el conte hi predomina una trama narrativa amb un to de burla que explica els fets protagonitzats pelFlorenci i el seu cap.
Temàtica i personatges
El títol de l’obra és el de Un barril de sabó moll. Una de les qüestions més debatudes sobre aquest conte és si quan va caure el barril de sabó sobre en PereCamps, va ser un accident o si en Florenci ho va fer intencionalment.
Durant la pujada del sabó pel carrer principal va començar a ploure el que va provocar que els barrils de sabó es mullessin i elsabó mullat rellisca bastant, i potser, va ser aquest el motiu pel qual li va caure el barril.
Pere Camps: el patró de tots els mariners (la gent te por d’ell.
Florenci: un dels peons a qui en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Barriles
  • el barril
  • molle
  • El Barril
  • MOLLE
  • Moller
  • MOLLA
  • MOLLE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS