Un mar de contes

Páginas: 3 (687 palabras) Publicado: 12 de abril de 2014
El conte no és únicament important com a estímul pel futur lector, sinó també, perquè contribueix al desenvolupament del llenguatge, de la creació literària, de la imaginació de mons possibles,entre altres. A més, perquè al recrear la vida dels personatges i identificar-se amb ells, els permet viure una sèrie d’experiències i situacions que ajuden a adquirir major seguretat en sí mateixos, aintegrar-se i formar part del món que els envolta.

A l'hora de treballar el conte a Educació Infantil hi ha una infinitat de recursos i tècniques que podem utilitzar, però hem de tenir en comptetot el procés que això comporta abans, durant i després.



ACTIVITATS ABANS DE L'EXPLICACIÓ:

Presentar el conte, ja sigui amb la portada del llibre o amb alguna imatge que hi estiguirelacionada. Convidar-los a fer hipòtesis amb el títol i la portada, guiant la conversa mitjançant preguntes com: que hi vèiem, que pot dir al títol (identificant lletres que reconeixin), quins personatgesapareixen, de que pot tractar... Entre els nens i les nenes s'estableixen uns diàlegs interessants que van guiant les següents propostes.

Es poden utilitzar també contes amb una temàtica concreta ques'estigui tractant a l'aula o alguna vivència que algun nen o nena hagi tingut a casa o a l'escola. Per això, primer s'ha de situar el context del que parlarem presentant altres materials relacionats ofent una conversa sobre el tema.



ACTIVITATS DURANT L'EXPLICACIÓ:

Durant l'explicació, és important que els alumnes siguin partíceps. Intentar que els nens i les nenes formin part del'explicació de diferents maneres: repetint onomatopeies, repetir accions, representant parts del conte, inventant possibles finals, especular sobre què pot passar,...

Mentre expliquem el conte podemensenya'ls-hi el propi llibre amb les il·lustracions del conte, veure les imatges a la PDI, en làmines grans, parts del compte amb pictogrames i text, etc. amb tot això els i les alumnes poden fer-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LO QUE LA LLUVIA ME CONTÓ|cuentos de los mares
  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • conta
  • CONTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS