Un sonet per a tu

Páginas: 3 (710 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2014
El poema que tot seguit analitzaré, té com a títol “Un sonet per a tu”. Es una composició de temàtica amorosa formada per dos quartets i dos tercets. Es un poema de Miquel Martí i Pol nascut l’any1929 a Vic on expressa un amor molt fort però que no és correspost. El poeta s’adreça a la seva estimada, escrivint li un sonet, coma a mostra del seu amor més profund. Probablement aquest poemareflecteixi una experiència personal, ja que ell en les seves composicions solia parlar de la seva pròpia vida.


En el títol la paraula sonet ens explica que el poema que vindrà a continuació, és unacomposició d’amor dirigida a una persona molt especial.

En la primera estrofa, el poeta justifica la dedicatòria del sonet ja que en els dos primers versos ens expressa que està escrivint una poesiapel seu amor i que aquest li proporciona estabilitat, entre el dolor i l’alegria. En el segon vers apareix una paradoxa en l’expressió “dolor fecund” en la que vol demostrar que és un dolor moltintens, un dolor molt for.
En el tercer i quart vers ens diu que ell vol escriure el poema amb paraules senzilles, amb paraules que tothom pugui conèixer que expressin amor profund i delicadesa perquèell està escrivint amb el cor.

En la segona estrofa, el poeta ens explica de quina manera ha escrit el poema i com desitja que el rebi l’estimada. En el cinquè i sisè vers en explica que el poemaesta escrit d’una manera discreta i que no vol cridar l’atenció, ja que és una qüestió entre ell i l’estimada. Ell desitja que el seu amor rebi el sonet amb melangia, perquè ella no sent aquest amor tantfort i per tant no el pot correspondre.
En el setè i vuitè vers continua dient que li agradaria que la seva estimada recordés el poema d’una manera agradable com una cançó, que sempre recordes peralgun motiu especial amb una mica de melangia. En aquesta estrofa apareix un símil en el que compara la tristesa amb la que rebrà el sonet i una melodia que sempre és agradable recordar.

En la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No es un soneto pero es la continuación de el.....
  • Sonetos
  • Soneto
  • Soneto
  • el soneto
  • Sonetos
  • Sonetos
  • el soneto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS